kbba

Latest Posts

Harris is 8 month now

By 9:09 AM ,

As salam...

Rasa macam tak adil plak bila asyik update pasal abam kan...
Sekali sekala kena la gak update pasal adik...

Alhamdulillah... adik da 8 bulan.

Apa yang adik da pandai yek....
Errmmm....

Actually tak banyak pun....
Adik seorang yang manja...
Susah nak tengok dia duk main sorang2.
Kalau tinggalkan depan TV pun mesti menangis...
Kalau abam kat sebelah dia pun dia menangis...
Itu la adik.

Manja...
Nak kena pegang je.
Bila balik kampung, semua orang dia tak nak.
Mummy je la yang kena pegang awak.
Nasib baik cheesekut ngn puding triffle tu, mummy da siap2 buat dari rumah.
Kalau kat muar baru nak buat, memang tak menjadi la.

Harris 1st word is...
ABAH.
No pelat...
Memang sebutir butir keluar perkataan abah.
Sayang sangat la ngan abah dia tu.
(suami baby sitter)

Mulut tu asyik sebut abah je...
Lain tak reti lagi.

Gigi....
Tak ada walau sebatang...
Rasa2 kat gusi pun memang tak ada...
Tu dia...
Allah makburkan doa mummy.
Biar harris lambat tumbuh gigi...
Senang nak DF.
=)

Merangkak...
Non hado gak.
But dalam week ni, nampak la few time dia angkat bontot.
Baru nak belajar la tu.
Macam mana nak pandai, kalau dia asyik nak berdukong je.
Asal meniarap sorang, menangis...
uhuhuh takkan nak biar kan dia menangis sampai hilang suarakan...
Kena la angkat.

Itu la si manja saya...
Mujahid kecil kedua saya

motif daddy??? merangkak tak pandai, da nak tatih harris. ihihih... geli2 kaki kena pijak rumput
anak beranak. jangan buat muka comel sangat boleh tak?
mata sapa paling sepet??? harris terus tak nampak mata da... uhuhuh
yang ni pula sapa paling bulat??? pemenangnya.. Mummy!!
asyik nangis je... mummy letak atas meja, pastu dia buat muka terpinga pinga...



Harris look like chinese...
Kalau dalam erti kata lain,
Macam korea...
hahahah
Ok mummy da perasan...
 Lalalalala~~~~




























******************************_________________________*****************************

IKLAN
Sabtu ni, 8/2/2014 Lin ada kat puchong. 
So, kawan2 yang nak order Cheesekut or Puding triffle bagitahu ya... 
Whatsapp Lin 019-2523932


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. naseb nik dah pandai buat cheesekut.. kalau tak dah order dgn allene.. hahhaha.. tembamnya lah hai..

    geget jugak peha tu nanti

    ReplyDelete
  2. sama muka abam..
    chop jadi menantu.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Aah..mcm cino ado..korea pon ado..ni mesti mummy asyik ngadap korean muvee je ni kn..

    ReplyDelete
  4. apa y pasti adik n abam muka sebijik leen

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo