kbba

Latest Posts

Alfatihah adik nur iman khalisha

By 10:33 AM , ,

As salam... 

Sebelum lin celoteh panjang... 
Mari kita sama2 sedekahkan Al- fatihah kepada adik Nur Iman Khalisha.
Al-Fatihah....
















Di saat lin mengeluh air tak ada kat rumah... 
Rupanya ada insan lain yang di uji dengan ujian lagi berat dari lin. 
Allah... 
Bergenang air mata saat teringat wajah si kecil comel ni. 


Semasa Harris warded PPUKM, Hari ke 3 kalau tak silap lin, 
Iman check in kat ward sama dengan Harris. 
Masa tu, lin tengok je dari jauh. 
Nampak ramai sangat nurse2... 
Sibuk prepare tempat untuk adik Iman. 
Terdetik di hati... 
Serius sangat ke adik ni? kenapa duduk sini? 

Lepas urusan transfer adik iman settle, 
Curtain di katil di tutup penuh. 
Mengeluh lin dalam hati... 
Baru ingat nak berkenalan dan bertanya khabar. 
Tak pe, esok lusa ada lagi. 

Bila masa itu tiba, baru la lin tahu. 
Si manis iman ni, baru transer dari NICU ke ward biasa.
Iman hanya tunggu untuk berat badan dia cukup bagi dia menjalani operation jantung. 
Kecian si kecik. Kecik je dia. 
Mama iman pun kecik je tau. Comel je orangnya. 

Dari hari ke hari, kami makin rapat. 
Lin suka tengok Iman. Walaupun mulut dia ada wire oksigen
Manis tetap ada. Mungkin masa tu lin pun teringin nak anak perempuan..
So naluri suka budak perempuan memang kuat. 

Selalu mama iman update lin cerita perkembangan Iman. 
Iman makin sihat... Iman batuk... Iman tak tidur... 
Walaupun tak lama dapat berborak... 
Tapi terasa hubungan kami ni tak kan putus. 

Ye memang betul.
Lepas Harris discharge dari hospital, 
Mama iman selalu whatsapp lin cerita tentang Iman. 
Kalau tidak pun, lin akan tengok perkembangan Iman kat FB.
Macam2 cerita yang kami tukar2. 

Iman dalam kenangan. Masa ni mama iman seronok sangat nak cerita yang iman da tembam...
Dalam kesibukan lin mencari air sampai ke puchong. 
Sibuk melayan Hafidh yang jari tersepit di mesin jahit. 
Sibuk membasuh baju yang berlambak2 ...
Rupa2nya ketika itu la adik Iman kritikal.
Tanpa sempat lin jengah HP. 

Bila kesempatan pagi tadi lin jengah.
Terlihat whatsapp dari mama Iman. 

" isya dh kembali ke rahmatullah" 

tetiba lin jadi blurr...
Macam mana iman boleh pergi macam tu je..
Padahal iman kuat lepas operation... 
Iman kuat masa dia kritikal... 
Dan pagi ni, dia pergi macam tu je. 
Bila lin tanya mama iman, macam mana dia pergi.
Jawapannya iman tercungap2 dan bila bawa pergi hospital doctor sahkan dia da tak ada.
Allah.... 

Mudahnya si kecil ni pergi. 

Sekarang Iman dalam jagaan Nya.
Allah bagi mama iman pinjam iman sekejap je.

Sayangku Ieka.. sabar ye. 
Lin tahu awak kuat. Lin pun tak sekuat awak. 
Awak redha ye. 
Walaupun allah bagi pinjam iman sekejap je... 
Tak pe... Mungkin Allah akan ganti yang lain. 
Awak tunggu ye Ieka... 

Hug from me. 
Allene... 

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Menangis Umi QI baca....Baby Iman...Alfatihah...ya Allah sebak sungguh rasa seakan mcm Umi Qi rasa apa Noraslin Msari rasa

    ReplyDelete
  2. al fatihah.. mesti terasa kehilangan die kan..huhu

    ReplyDelete
  3. Al fatihah...sebak baca entry nie...:(

    ReplyDelete
  4. allah.. bergenang air mata nik.. semoga yang ditinggalkan tabah menghadapinya

    ReplyDelete
  5. al-fatihah...sedihnya bila baca...sakit kepala tahan airmata dari mengalir ni..

    ReplyDelete
  6. Alfatihah..menitis air mata..walau ringkas ceritanye..tp ttp terasa..moga mama iman kuat dan redha

    fifie

    ReplyDelete
  7. menitik airmata akak baca...pastinya arwah iman berada di syurga Allah, kalau akak tentu tak kuat dah..nak hadapi ujian mcm ni

    ReplyDelete
  8. meremang bulu roma rara bila baca ni.huaaaa sedihnya! xtau nk ckp apa.awak masuk syurga syg~ aman di sana ye.

    ReplyDelete
  9. Anak mama...Nur Iman Khalishah dah bahagia di sana..mama doakan iman ditempatkan bersama org2 yg beriman...Iman tunggu mama ye sayang..We love u till jannah...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo