kbba

Latest Posts

.:: da ada gigi pun ::.

By 9:57 AM

As salam...

Malasnya nak BW...
Malasnya nak update blog...
Tapi rasa macam rugi kalau tak update..
Lagi2 pasal progess Harris.
Takkan cerita pasal abang ada, tapi harris tak ada plak kan.

Nak ngadu dulu la before lin cerita pasal Harris ni.
Pagi ni, masa lin hantar kid umah BS, lift rosak...
T_____________________T
Dah la rumah bs tingkat 13

Lucky BS call masa kami otw pergi sana.
So, dia suruh parking kat tingkat 6.
Then naik tangga,
Tak ada la naik dari GF kan.
Tapi, still tinggi gak tu.
Hilang lemak iolls..

Nak buat macam mana...
Tak kan nak EL plak kan.
Pasrah =)


tegak kaki kena air...

Ok back to Harris punya cerita.
Harris kan progress lambat dari Hafidh.
Tapi lin tak kesah.
Sebab setiap anak memang akan ada progress masing2.
Tak sama.
PLEASE jangan compare anak sendiri dengan anak orang.
or compare between sibling.
Takut nanti dorang makan hati.
Be posotive ye.

Genap Harris 9 bulan
Baru la dia ada gigi...
Dan bermula la episod lin asyik menjerit bila menyusukan dia.
Korang mesti tahu kenapa lin menjerit kan.
T___T
Sakit tau. MIL kat dia tengah asah gigi.
Harris ingat tu tempat asah agaknya.

Tapi, tak ada la sampai tahap tikam anak macam orang kat negara China tu.
Tu tak sayang anak nampaknya.
Lin paling teruk pun tak bagi dia menyusu je.
Pastu nanti dia buat aksi sedih, jilat2 baju...
Isshhh tak sampai hati tau.
Bagi balik.
Tapi, pastu tak gigit lagi da.
Mungkin dia tak sengaja.

Noty tau Harris ni.
Dah la aktif.
Tangan dengan kaki bergerak laju je.
Kalau makan tu, cepat je capai nasi dalam pinggan.
Tak sempat nak alih da kena cekup.
Kaki plak, da boleh tendang gear dari D ke N
Daddy pun pelik, kenapa masa tekan pedal minyak kereta tak bergerak.
Huhuh
Tersengeh kami tengok anak bujang lagi sorang ni...

Ok la
Nanti kalau ada kerajinan lagi, kita ketemu lagi..
Ngantu la... ZZZZzzzzzzzz

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. Mimie dah rasainya..
    Aqilah tumbuh gigi 8 bulan..
    Hehe

    ReplyDelete
  2. rumah BS tingkat 13? fuh! penatnya lin..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo