kbba

Latest Posts

Apa ada di Lumut, Tanjung Malim dan Teluk Batik

By 9:39 AM , , ,

As salam...

Ok mood nak continue cerita kat Perak pula hari ni. Sayang pula gambar ada dalam HP tapi cerita tak ada kat blog kan. Kot2 adaa yang google2 cari info apa yang ada kat sini. So, boleh la lin share sikit2.

Rentetan dari cerita pangkor sebelum ni. >>link<<
Pagi tu, lin dengan FIL sibuk duk fikir nak makan apa area sini. MIL pula bagi cadangan cari makanan tempatan. Orang perak sarapan apa yek? Aku pun tak tahu.
So masa dorang semua duk fikir nak makan apa, makan kat mana... Lin sibuk uruskan anak2.
Bagi makan. tukar baju pampers. Kang da keluar, entah bila la balik nya. Baju pergi kenduri pun tak iron lagi ni. Huhuhu...

Tapi, semua tak tahu dan tak ada idea. Tetiba dorang kata, keluar je la. Jalan2 cari kedai mana ada kita singgah je. Jalan punya jalan kami choose kedai ni. Kedai biasa je. Ada nasi lemak, roti canai, laksa... Harga pun ok.

Lepas makan, MIL request nak pergi teluk batik. Memang dekat je pun tempatnya. So, kitorang pun zass ke sana. Redah je, dengan tak mandinya. Sungguh tak selesa. Nak buat camner, ikut orang kan. Ikut kan aja la. Lagi pun yang cium bau masam ni, laki aku je. wakakaka....

Sampai sana, jalan2 tepi pantai. Tapi!!! Hafidh pula buat perangai. Nak tidur ke budak ni. uhuhuh
Tak mahu jalan. Nak mintak dukung pulak. Ala.. da la badan tu sihat. Penat nak oii.. Sakit pinggang mummy. Daddy da dukung harris. Parking dengan pantai jauh jugak la nak berjalannya.
Dah sampai pantai pun bantai menangis lagi .waaaa... Mummy pun nak menangis jugak.



Dah puas jalan2 tepi pantai, moh la balik. Tengah hari nanti da start kenduri. Tapi tetiba dapat call.
Sedara mara yang lain ada kat lumut. Moh la kita ke lumut...
Me, What??? aku tak mandi lagi. Sungguh da sangat tak selesa ni. FIL memang kaki jalan sungguh. uhuhuh. Ikut kan je. Layan... Anak2 pun da start meragam. Nak tidur.

Sampai kat lumut. Bermula tragedi untuk keberapa kali tahun ni pun tak tahu la. Semangat aku nak cucuk duit kat atm. Kad kena telan pula. Bala betul. Nak menangis tau. Stress tetiba. Camner nak shopping... waaaa.... nangis sambil hentak2 kaki.

Call Maybank centre tak angkat2 pun phone. Memang lagi hangin la. Masa call tu, tetiba je lin tanya D. Eh.. HP mummy mana? Laki aku buat muka stress macam nak telan aku. Kat telinga tu apa??
Ok, nampak sangat aku da weng.. weng...

Sekali terus dapat idea. Transfer semua duit kat D. Ha... Nasib baik sekarang internet dihujung jari. Terus transfer. Boleh shopping. Lalalal.


Sambung la shopping ikan bilis, sotong kering, ikan masin. Urrmmm... cukup la kot. Lin ni bukan masak sangat pun.

Settle je, zasss... balik rumah mandi, siap2 kan anak. Nak pergi kenduri kena cantik2 wangi2... kang kecian laki aku selekeh je bini nya.. wakakak...

Sampai je kenduri, anak pun da mengamuk mengantuk nak tidur. Lin gilir2 makan dengan D. Harris da selamat sampai London. Hafidh blum lagi. Tunggu la sikit masa lagi. Buat perangai la tu. Sebab mengantuk. 

Start da perangai dia... urrmmmm
kena mrah dengan mummy singa dia.
Before teruskan perjalanan ke pangkor, solat dulu. Tengok Harris baik je... hoho
Ok. itu je. tak ada membantu pun. hohoho Bye.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. geram kan kalau bw anak jln2 lepas tu meragam mood kita pun terus weng weng..hihihih

    ReplyDelete
  2. sume orang update holiday2 ni..jeles nya..

    ReplyDelete
  3. Sonok yer holidayyyy....sonok tgk pantai kan...best yer...umi Qi mmg suka tgk panorama di pantai :D

    ReplyDelete
  4. Memula akk baca psl kad kena telan tuh..akk yg stress..haha

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo