kbba

Latest Posts

Blouse Muslimah untuk mak2 gojes

By 11:00 AM , , ,


As salam... 
Hi gojes... eh nak tanya, biasa nya kalau uolls beli blouse kat mana?
Kalau lin, lin prefer online. Senang click2... order bayar.
Esok terus sampai kat office.

Kalau nak cari kedai, belek2.. Memang tak jadi beli la jawapnya.
Mana tak nya...
Baru pegang kain, anak da jerit2.
Baru pegang kain, sorang lagi da main lari2...
Baru pegang kain, laki aku da kata, cepat sikit mummy...
T__T
Camner nak shopping kalau gitu?

So, online la jawapnya. kekekeke
Mudah!
But make sure, tempat yang uolss beli tu, trusted ok.
Sekarang ni banyak penipuan online.
Just be extra careful. 


BLOUSE MUSLIMAH  macam dah jadi trending sekarang ni.
Dalam pada kita menutup aurat, kita boleh juga bergaya.
Sekarang ni, da macam2 fesyen yang jadi kegilaan anak muda dan mak2.
Eh.. walaupun da kahwin, bergaya tu mesti tau. Jangan selekeh kang laki lari plak. :P
Tak kan nak pakai baju kurung je kan. Or jubah biasa.
Sekarang ni, jubah pun dah macam2 style. Blouse muslimah lagi la banyak kat pasaran sekarang.
Pergi je mana2 mesti akan jumpa blouse muslimah ni. 
Dekat butik, kedai pakaian biasa, semua nya ada la pakaian muslimah ni. 



Design yang ada untuk blouse semua cantik2. Ada yang plain, corak floral ataupun gabungan modern dan traditional.
Walaupun design modern, tapi ianya tetap sesuai dipakai oleh muslimah. Sopan, anggun dan stylo.
Perfect untuk mummy2 gojes kan...
Untuk corak2 macam floral printa, tribal dan aztec prints, biasanya jadi kegilaan golongan muda. Macam lin, lin prefer plain je. Boleh sorak kegemukkan sikit. :P
So, boleh la kita pilih mana satu idaman kalbu sebab lebih banyak pilihan dalam menggayakan fesyen muslimah dan yang penting sempurna dalam menutup aurat.



Nak tutup aurat simple. Blouse tu kita boleh gabungkan dengan seluar jeans, skirt labuh, mermaid skirt dan macam2 lagi la. Tak lupa juga tudung, shawls atau turban. Baru menyerlah gaya muslimah anggun dan yang paling penting gabungkan sekali dengan  heel. Perfect! 



Bebel panjang2. Kat mana nak beli??
Senang je, beli online di website Zalora. Koleksi muslimah memang semuanya up to date.
Pelbagai jenama yang terkenal dan harga super berbaloi. Tak percaya? cuba la beli, rasai pengalaman online shopping terbaik di Zalora. 


Nak tengok baju lin beli kat zalora plak? 

baju biru ni my fav now... kain soft selesa pakai.

OK. sekian. 
Tata...



You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. senang kan shoppng online jimat masa mood pun ok..hihi sharing is caring :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo