kbba

Latest Posts

Budget workstation

By 2:06 PM , , ,

As salam...

Jom update laju2.....

Semalam lin sempat ganti puasa. Alhamdulillah.. 8 more day to go. Today tak puasa sebab tarikh period da sampai. Kot2 da hujung2 hari tetiba period, ermmm... merana kang. So, plan sambung bulan depan je la. Hahaha lama giler.

Ok. Lin nak share pasal workstation dekat rumah. Almaklum la, iolls bajet ciput. Pakai apa yang ada je dulu. Later2 nanti kita gosok2 husband ajak g Ikea. Sekarang ni, belek2 katalog/Ipad tunjuk2 kat D, ok tak? lawa tak? itu je dulu. Bagi hint. Biar dia tahu, duit bakal melayang dalam sikit je masa lagi. wakakak... Kejam statement ni.

Sekarang ni, lin sibuk sangat nak buat2 craft la konon. Walaupun ilmu seni tak tinggi, tapi nak gak.
Barut dan bedung mak lin yang jahit. Bagi upah je. Senang kan. Kain memang lin akan cari la. Tapi, sekali lagi nak g tahu, iolls business bujet ciput. Beli sikit2 je. Untung sikit2 tu, beli la kain. That y mahal2 kain yang lin dapat. Kalau beli borong opkos dapat murah kan. Urrmmm.. tak pe, lin dalam process belajar lagi. Doakan ye.

ini la workstation yang lin baru pas kemas semalam. sempit je. Tapi boleh la tuk letak barang. Lin prefer pandang tingkap. Sebab view bukit. Malam2 pokok lambai2.. hohohoh
tak ada la. view best. angin pun best.
gini je lin simpan barang. hoohho dasar kedekut. Tak pe, as long manik dan benang tu simpan elok2. Rumah lin ada anak kecik. Kang dia masuk mulut, sia2 je.
Dalam bilik kecik rumah lin, ada 3 meja. 1 for me, for D dan for little one Hafidh. Meja Harris tak ada lagi. Later2 la ye anak. Meja lin, made in Giant, D punya plak since dia duduk rumah akak dia. Hafidh, meja beli kat ikea. Later, akan ku rombak semuanya. hahaha bunyi kejam. Tapi, kena tunggu fulus cukup dulu.


ini reality keadaan meja ku. ohhoho seram tak??? Giler, kalau tengah penat memang berhari2 lin biarkan bersepah cmni. Nak kena tunggu kerja settle baru sempat kemas. Kalau tak, memang gini la rupanya. Cantikkan.



Ok, itu je nak kongsi. Sebenarnya apa saja yang ada kat rumah tu kita boleh je guna. Tak payah membazir. Macam lin, guna je meja giant ni. hehehe. Jimat. Tapi, kena gak cari yang proper, baru semangat nak buat kerja. Tak percaya?? cuba la beli. Mesti duk mengadap sampai tak ingat makan. :P
































***********************************IKLAN****************************************

Hi korang. 
Nah.. 1 lagi benda nak iklan ni, selain barut, bedung, nursing pillow, nursing cover lin ada buat felt brooch gak. Tapi, lin tak jual 1 pcs la yek. Lin buat sekali banyak. So, dapat la harga kasih sayang. 

Mesti pelikkan. Kenapa nak kena beli brooch banyak2. Brooch ni, untuk geng2 mengaji, marhaban or menanggah untuk kenduri kahwin. Memang sesuai. Lagi banyak order, lagi murah. So, siapa nak whatsapp lin ok.
019-2523932
tata... 
Assalam... 

You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. wah.. ciknaa takde pun workstation. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. workstation suka suki je cikna... =D

      Delete
  2. Best la..minat juge ngk craft2 2..tp bl masenye lin buat?? Walaupn anak dua,sempat ek..bgs2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu sempat gak la... tp caca merba hidup. :P

      Delete
  3. rajin nyer lah lin ni! ade anak kecik tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wan, kena tunggu anak tidur br leh buat. =)

      Delete
  4. workstation nik too tempting and i need larger space for all those hantaran.. jadi one whole room and tak sanggup nak tunjuk. sbb mmg bersepah2.. hahahhaa..

    ReplyDelete
  5. lin,besnyaa ada workstation!teringin jugak...hehehe

    ReplyDelete
  6. wah...ni buat aku bersemangat nk kemas workstation aku ni... dah lama dh bersepah sejak anak sdara aku dtg cuti skolah hari tu..hahaha...giler lama xkemas..nnt nk update blog gak la...cam best je topik ko ni..jeles plak!!

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo