kbba

Latest Posts

Dah lama tak rasa nak jadi gila.

By 3:43 PM ,

As salam...

Ok aku belum gila lagi. Kalau da gila tak boleh bagi salam...
Kecoh je kan. Bukan apa... Lin paling2 tak suka orang bagi kerja last minute. Nak bagi kerja tu, please la.. bagi masa. Kalau kerja tu manual tak pe, ni guna teknologi komputer. Ikut nasib la. Kalau PC power tinggi dewa graphic pun, dia nak buat hal, buat juga kan.

Actually kerja ni simple je. Cuma file tu berat nak mamp**. Click 1, tunggu 3 minit loading. Bayangkan macam mana nak facing menda alah tu. Pastu mintak cepat. Gelabah hayam la aku. Nak lunch pun tak sempat.

Konon2 kalau aku mengadap pc tu, dia cepat la. Macam orang bijak je. Nak buat kerja kena tenang. Senyum... Ha.. baru hasil pun senyum. Jangan push2 ni. Aisshh... Dah la bos aku tak ada semalam. Tak dapat nak bela diri.

Rupa2 nya pagi ni baru tahu mamat yang mintak aku buat kerja dia tu tipu. Sebenarnya dia yang kena edit. Bukannya lin. Tapi dorang bg alasan tak boleh buat. Bila lin tanya da bagitahu bos lin belum? dia kata DAH. Padahal bos lin tak tahu pun anak buah dia kena buliiiiiii... Arrgghhh...
Takkan la graphic designer tak boleh edit pic oiiiii... Malu mak cik oiii...Malu sangat.!

Lin da stress, lastly aku GIVE UP. Orang tu mintak siapkan before 5. 4 something tak ada apa pun yang terhasil, end up lin bagitahu tak boleh buat. Nak cakap apa lagi kan. Kita da berusaha. Dia pun call big boss. Dato tu suh publish by today gak. Nasib la Dato tu boleh bertolak ansur. Kalau tak... ermmm....

Pagi ni, lin continue buat. Tapi hampeh. Hasil memang macam haram je rupanya. Macam lukisan budak tadika. Apakah??? Aku pun tunjuk teror edit2 guna photoshop... Urrmmm.. Tak jadi. Sekali lagi give up.

Nasib baik senior lin ni teror photoshop. Dia pun tolong lin edit sana sini. Tampal sana sini. SIAP!!
Wow... amazing.. Graphic designer pun tak boleh buatkan.. hahaha... Clap2...  Dan hasil memang superb. Tahniah Seri.

berejam aku menunggu... hitam je keluarnya...

hasil render semalaman. tengok la bukit pun boleh terangkat...
color pokok salah.. aku tak boleh edit apa2 pun. berat sangat. 

this is final edit by Seri. pandai dia.. aku gak tak teror photoshop.


Ok tu je... yang penting nak bagitahu ni, aku tak suka edit or sambung kerja orang ok bye.!


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Hehe..
    Finally ada jugak yg menjadi penyelamat..

    ReplyDelete
  2. Pandainya... seronok kalo dapt study ni...

    ReplyDelete
  3. Hasil yang wow!!bgtau pembuli tu..nk buli biar depan2 bos lin....baru btul!!buli blakang2 tk gentle ar....hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo