kbba

Latest Posts

Agoda tipu aku atau aku tertipu?

By 9:02 AM , , ,

Assalamualaikum 

Ni lin nak share something. 
Bukan tak bersyukur, tapi rasanya diri ni tertipu. 
Bukan lin sorang. Tapi 1 keluarga. 

Masa vacation kat Penang, lin ada book 1 hotel ni. 
SEAVIEW la konon. Dalam Agoda sikit punya cantik. 
Memang excited nak bermalam kat sana la. Nak tidur, nak guling... 
Tapi, malangnya tak seperti mimpi indah tu. 

Silap lin tak buat search betul2.
Masa sampai sana, itu pun lin guna WAZE.
Bila nampak je building, terus tergamam. 
Eh.. Ini ke hotel yang semalam 4-5 ratus tu??? 
Pelik... ! 

Memang harga mahal, tapi, masa lin book tu, dia kat early bird discount gitu. 
So, dapat harga nak ke RM300. For me still mahal la kan. 
Sebab lin boleh cari 100 ++ sehari. 
Tapi, since my bro suka sangat da. 
Lin pun jalan... book terus. Kebetulan masa book tu, hari busy sangat. 
Lin memang terkocoh kocoh la. Tak fikir 2-3 kali dulu. 

Dengan harapan, lepas ni tak payah fikir da. 
Selamat otak. 
dulu hotel ni, naza talya yang punya
building ni pun dorang br cat.

Bila sampai je, lin pun terhegeh hegeh sambil gendong Harris pergi check in
Adik lin kata, Adik ipar lin tak senyum tengok Hotel ni...
Bahahah... aku pun tak senyum lain dari gambar. 

Tapi silap lin, tak tangkap gambar buat bukti.
Sob..sob.. 
Asyik teruja terujat dengan anniversary suprise. 
Kkikikiki....
Yang ada pun gambar tak sengaja.

reception memang ok la...tp tak nampak exclusive pun
korang tengok material dia pun dah lama kan... 
Paling sakit hati kan. 
Dorang tengah buat renovation. 
Serius annoying sangat. 
Bagitahu la kan. Benci betul. Kat lobby area plak tu. 
Pastu, jalan nak ke swimming pool pun renovate. 
Memang spoil vacation la namanya. 

ni bahagian lobby. tak menarik langsung. tengok kesan tapak kaki orang buat kerja.

Antara 3 bilik yang lin book. 
Bilik lin paling besar dan katogori ok.
mungkin luck no 304 tu kot. 
Entah la. 
Bilik my bro kecik, tapi lucky dia dengan wife dia je.
Pastu tak facing laut. WTFish...!! 
Kecian, nak wat camner, akak da rembat bilik best. 
Bilik my mom dan sibling lain, so so la... 
Tapi, sebabkan dorang ramai, nak sesak sikit dan bersepah.

aku tak ada niat nak tunjuk muka aku.
tapi, nak tunjuk sikit belang aku tu, furniture zaman muda atok nenek aku. pfffttt...

So korang be carefull ok. 
Gambar je cantik, tapi output out terus. 
Tapi, yang peliknya orang bagi komen semua kata bagus la.. cantik la... 
Korang ni kena bayar ke apa??

Gambar dari Agoda plak.

view ni sama macam gambar yang lin pos kat IG. Tapi, pokok kelapa tu xde pun.

Shape ni, memamg exactly sama dengan bilik lin. Tapi, tak seindah view ni la.

lobby ni... xde pun

kerusi ni?? lagi la tak ada.

konon ada aktivity. haram...

Seriosly memang OUT gila la. Semua nya tak sama. Hilang angan2 lin. 
For me, pihak hotel inform la tengah naik taraf ke... apa ke... 
Memang la rugi sikit. Tapi, it good for future. Ko ingat aku nak datang lagi ke bila kena macam ni?? 
Memang tak la. 
 
 
 
tipah tertipu bang
~adik allene~



You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Rasenye kn lin..mesti dorang gune gambo lame mase zaman kegemilangan hotel 2 dulu..kekdg pyh nk caya testimoni dlm internet ni..

    ReplyDelete
  2. Oh my sian yer allene sekeluarga bercuti cm ni...sbb tuh ju suka booking melalui booking.com...xperlu bayar deposit langsung...sampai sana baru bayar...so base booking ats talian dulu...kalo kita tak jadi pun xper mmg diorang xd masalah....series julia yg kaki jln ni pun kalu buat review pasti kecewa sama....huwaaaaaaaa gambar byk photoshop ni allene...lepas ni julia pun kena jaga2...

    Dear...nanti i review pasal booking.com ye...mmg bestttttttttt leh baca testimonial pengguna yg pernah tido hotel sebelum kita pi book hehhe

    ReplyDelete
  3. Pernah survey guna agoda tp byk booking pkai booking.com. hihi. Tp mg frust la kalau gitu. Sobs! Sedey. Cuma kita kalau survey mg survey sana sini blog bagai b4 nak booked. :)

    ReplyDelete
  4. alamak..lain eh... xtahu pulak ila..sebab dari dulu ila mmg guna Agoda..xde masalah..n bilik pun mmg semua ok mcm lam gambar... maybe pihak hotel tu kot xupdate gambar...ila dari 3tahun lepas lagi mmg book melalui Agoda kalau nak gmana2..stakat nie xde masalah walaupun oversea..

    ReplyDelete
  5. penang mostly hotel so-so je lin..etty dh few times gi lepak penang..nak sedap hotel belah2 feringgi..tu mmg top2 punya hotel..kalau belah tanjung bungah tokong n seangkatan...biasa2 je..but dekat ngn town..etty pon if cuti2 penang xkisah sgt hotel guane asal basic cukup..n bersih sbb de budak2...if tgh reno gini kuciwa jugaklah huhu..

    ReplyDelete
  6. aku baru first time booking hotel..tp aku ikut style abah aku..call terus kt no fon hotel tu..booking melalui fon.. bukan ikut website2 ni.. so ko bleh tn direct apa2.. rasa mcm xberbaloi je bayar mahal utk bnd yg kita harap eksklusif.. mungkin dia mmg eksklusif..tp eksklusif dia 10 thun lps..skrg harga still mahal tp design dh ketinggalan..mmg kene survey btul2 lain kali.. aku survey hotel je dkt seminggu..buat compare ngan harga ngan lokasi lg..xpe ni pengalaman..bleh buat pengajaran di masa akan dtg..hehe

    ReplyDelete
  7. hahaah...wei..sorry aku tercomment guna profile laki aku la..hahaha..
    - qistina yg lupa nnk sign out dulu -

    ReplyDelete
  8. kalau nik terkena mcm ni.. mmg memaki2 awal2.. pastu lupekan dan enjoy apa yg ada..
    tapi kalau apa yang ada pun semua menyakitkan hati.. mmg akan terkesan sampai bila2

    terkena dulu masa book hotel kat kuching..

    takde lah murah sangat
    100++ gak pernite

    tapi kalau tengok kan luar hotel tuuuuuuu

    dah mcm nak masuk rumah p*******n... hahaha
    dgn tangga gelap.. hahahhaha


    but dalam ok lah.. ok lah.. mcm boutique hotel yang di design oleh org yang tak berpengalaman la.. kira angan2 tinggi sen takde.. hahahha

    ReplyDelete
  9. Gmbo2 tu klu akk tgok pun lin mcm tipu..i mean mcm kena edit..xpe sis..anggap je as a leeson..nx time kita lbh tau apa nk bt kan

    ReplyDelete
  10. lin, maybe y dlm agoda t pic2 lama.. biasa klo nk cari hotel, lps tgk kat agoda..cuba cari google review hotel tsebut..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo