kbba

Latest Posts

App for ZALORA di Handphone

By 3:51 PM , ,

As salam...

Korang sihat??
Tak sihat, meh sini lin ajar cara untuk therapy supaya sihat.
SHOPPING!!!

Arrggghhh....
Shopping memang seronok. Tapi, kalau kita kaya la kan.
Kalau macam lin ni. Hmmm.. susah sikit.
Asyik kena kira2 sebelum membeli tu.
Takut terlari bajet. Lin tak suka kalau orang bank call.

" puan, bulan ni kami tak terima bayaran lagi... "

Oh BIG no ok. I hate that word.


Hari tu, lin dapat voucher dari Zalora.
Tak banyak sikit je. So, cita2 nak beli handbag raya.
Laalalal.... Keji je bunyinya. Bukan nak belikan untuk mak ke, ibu ke...Husband ke...
Ni diri sendiri punya plak.

Seriously lin memang susah nak beli handbag.
Lin kalau ada handbag, dalam tu da macam bag serbaguna.
Kalau batu tungku boleh masuk handbang, memang aku masukkan sekali.
Senang bawak 1 bag je nak pergi mana.
Bag sekarang ni pun segala mak nenek lin sumbat.
Pampers, susu, baju kiddo. Nasib Hafidh tak pakai potty train klu tak, aku hangkut sekali.
Bahahaha... tipu je.

Bag kalau beli made in pasar malam, memang seminggu je usia dia.
So, lin memang akan melabur sikit la. Tak dapat baru, prelove pun ok.
Janji original. Tak ada la tali putus, koyak dll.

Tapi, yang zalora ni, lin beli bag biasa je.
Anak2 da besar sikit. Tak payah bawak masuk mak nenek dalam tu kot.
Bag kecik je, untuk masukkan duit raya.. hohohoh
Tapi, duit raya kiddo la. not mine. Tapi, kalau ada pun boleh gak.

Nak di jadikan cerita since last week aku try shopping kat Zalora ni.
Haram tak dapat beli. Entah apa pasal pun tak tahu. Sakit hati jiwa raga bagai.
Frust. Balik tunjuk muka sememeh kat laki. Nasib dia tak muntah tengok.
2 hari gagal nak beli, Hari jumaat aritu aku pun chat la dengan pihak Zalora.
Rupanya tak boleh pakai firefox. Dia kata ada case.
Case apa pun aku tak tahu la. Menyusahkan.
Aku try pakai Explore pun tak boleh. Dah la opis ni tak boleh dload sesuka hati.
Pihak Zalora plak suruh aku guna Google Chrome. 
Takkan nak suh computer punya orang downloadkan untuk lin, pastu cakap tak boleh nak shopping kalau tak ada Google chrome tu. Tak ke kena surat layang nanti. ppfffttt....

Last sekali, aku try shopping guna hp je. Tetiba nampak simbol download Zalora App.
Apa lagi. Terus download. Bahahahah
Terus shopping. Dan terus beli.
Tak lengah lagi ko... Aku takut macam2 masalah lain plak.

Best gak app ni. Kalau tak nak beli, kita leh simpan dalam wishlist. Kan...
Pastu cuci2 mata. Pastu cukup bulan duit habis. Padan muka ko allene.


individu view

home page
sila2  pilih...

bag aku beli, biasa2 je. murah je... :P


tadaaa... fefeling muda gituuuuu......

menarikkan... apa lg, jom download secara jemaah....=)

happy shopping uolls!!


terapi hidup untuk aku
allene si kaki shopping


You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. Heh..i like shopping..tiap hari ade pos laju hntr brg..xtau la kalu lpas2 ni name naik kat HR sbb hmpir tiap hari dorang kne received parcel on behalf of me..haha

    ReplyDelete
  2. argggghhhh tot bag tu santek angattttttttt arghhhhh tidak masuk blog dear ni silau mata....nsb baik duit x byk mana hahahah zalora mmg best

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo