kbba

Latest Posts

Bahaya lift rumah pangsapuri

By 1:49 PM ,

As salam 

Ni nak share cerita dan pengalaman lin pernah sangkut dalam lift. 
Perasaan??? 

Fuhhh... masa tu menggelabah habis la. Rumah baby sitter anak2 lin dekat pangsapuri 18 tingkat kalau tak silap. So, umah baby sitter tingkat 13. 

Pengalaman pertama lin tersangkut dalam lift masa balik kerja amik kids. Masa ni, bukan lin sorang. Tetiba je, lift sangkut kat tingkat 6 kalau tak silap. Lin tergamam... Tak tahu nak buat apa. 1st time la katakan. 
Kebetulan ada 2 girl dalam tu. Ala2 gengster, salah sorang girl tu, tendang pintu lift sampai lift berfungsi semula. Dalam hati lin punya la lega... Bergerak gak. Kalau tak, tak tahu la nasib lin dalam tu. 

2nd experience plak masa lin amik kids, tapi sorang2 je dalam lift. Kebetulan lift ni, memang uzur gila. banyak no da tak ada. Dari tingkat 13, lin terpaksa tekan no 15 sebab button 13 da hilang. Naik tingkat tinggi sikit, then, turun guna tangga. Nak di jadikan kisah. Sampai je tinggakt 15 tu, pintu lift tak nak bukak. Ayoyyooo... serius nak menangis tau. Dah la sorang2. 


Lin pun tekan loceng banyak kali. Tapi, tak tahu la berfungsi ke tak. Serius da berdebar da. Teringat peristiwa girl tendang pintu lift. Lin pun apa lagi. Bukak langkah tendang pintu lift. Wakakaka.. terbukak. Hebat pulak rasanya. Huhuhuuh tapi dalam hati masa tu, Allah je tahu. Nerbes sangat ok. 

3rd experience plak dengan D. Masa tu, sampai je level kami, pintu tak bukak. Dan tetiba dia turun dengan laju. Mengelabah la kami. Kot kabel lift putus ke. Suspen ok. Cepat2 tekan no 4 untuk turun kat level tu. Nasib baik lift tu berhenti dan terbukak. Terus kami keluar dari lift tu. Naik lift lain. 
Nak suh naik tangga??? jangan harap la. Tinggi siut. Nanti terbakar lemak2 yang da 2 tahun aku ternak. Bahahaha... 
big boss tunggu lift. nasib tak pernah tersangkut dengan budak2. kalau tak, tak tahu la.

Cukup buat masa ni, 3 kali pengalamat tersangkut dalam lift. 


Tapi, pengalaman lift rosak buat masa ni da 2kali. Dan 2x gak la lin panjat tangga hingga ke tingkat 13. 
Wow... sangat menakjubkan. Dengan uniform kerjanya... dah wangi2 dari rumah, kena peluh2 panjat tangga plak. What the Fisssshhh.... Stresss...!


Macam mana lift tu tak rosak. Semuanya salah penduduk gak. Ada ke bawak moto masuk lift... Hangin aku pandang. Nasib baik aku tak duduk situ. Kalau tak, aku pancitkan tayar moto korang tu. Alasannya kalau hilang sapa nak tanggung??? Dah tu.. cari rumah bawah la... ayoyoyoy... selfish la dorang ni. Kalau moto kapcai ok la kot nampak ringan. Ni Kawasaki yang besar bagak tu. Apahal?? 

Take note ye. Kecian ibu mengandung dan budak2 kecik. Balik sekolah kena panjat tangga, sebab lift rosak. Ibu mengandung kena panjat tangga. Adoi... Tak kan la hari2 maintanace nak betul kan lift. Susah2 kena letak guard sorang depan lift. Suh dia monitor jangan bagi orang bawak moto segala bagai mak nenek. 

Kadang2 fikir nak cari BS lain. Tapi, tu la.. anak2 lin dah manja dengan BS ni. Dia pun nampak sayang je dengan anak2 lin. Tak kan la lin nak cari lain. Boleh ke orang sayang anak lin cmtu. 
Penat fikir. Last2 D kata, ala.. tak pe... 
Aku kata plak... ok. Leh kurus... 

Ok tata...

aku pernah trauma 5 minit.
allene strong mummy
 

You Might Also Like

17 leave a massage here...

  1. Lin tau, antara benda yang hana fobia selain dari air dan jalan raya,ialah lif. Perasaan bla msuk lif tu selalu terbyg terkepit kt lif n lif jatuh terjunam. OMG, kalo hana kt tempat lin, tobat cari pengasuh lain yg umahnya xde lif. Baca yg lin cite ni pun hana rasa nak terkencing and meremang bulu roma. Hati2 tau lin. Tambah2 kalo lin dengan anak2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya fobia ko ni hana...
      nak buat cmner hana... ni je bby sitter terbaik yang lin ada.. .huhuuh

      Delete
  2. penah duduk flat dbkl 9 tahun... mesti la banyak kali experience sangkut dalam tu.asal sangkut je nangis, sangkut je nangis.. tension kakak. kalau bab terhempas belum pernah dengar la sampai sekarang... hehehe....

    biasa lif yang selalu rosak ni flat2 biasa. yang ngangkut motor besar tu, motor besar boleh beli... gi la beli rumah bawah ke atau yg ada security kan... selfish are everywhere!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul. masalahnya budak2 bujang ni yang kejam... moto besar leh beli. umah duduk flat je. apa brg. nak tayang kat awek la kot.

      Delete
  3. hamboiii, bawak naik moto?? biar betul dorang ni. dah tahap kronik dah sikap pentingkan diri masyarakat kita ni huhu. amal pun takut naik lif, takut sangkut tula. ramai2 xpe sorang2 kalu, seriauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul amal... dorang ni melampau. agaknya klu kereta boleh bawak pun nak bawak sekali...

      Delete
  4. Dulu akk dok kt seksyen 27 s.alam..
    Rmh pangsapuri murah je..
    Tp setiap kli naik lif mmg takut..
    Bkn takut lif tersangkut..
    Tp takut jantan2 je yg ramai dlm lif tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih tu pun ye gak kak.. lagi2 yang umah tinggi tu... lama dalam lift. uhuhuh

      Delete
  5. Huaaa...setakat ni xpernah lg sangkut dekat lif apartment sendiri. dulu zaman study uitm sangkut lif kat menara SAAS tu perkara biasa so dah xjadi apa..Cuma kalau sangkut dengan anak tu xdapat nak bayangkan. Adehhh...

    Eh?Ade eh org angkut moto naik lif?? Alhamdulillah apartment i xde plak orang mcm tu. Tengok sume parking kt bawah lek jeee..tp mungkin sbb guard kat situ strict sikit kot.kot la..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amalina... apartment yang mhal sikit mmg tak kan ada yang berani bawak naik... sbb security bagus. ni ala2 aparment flat. mentaliti kampung sikit. sume nak depan mata.

      Delete
  6. hm standard kalau bawak motor naik kat area ppr or flat2..masalah lif mmg sokmo ade kalau kt perumahan cmni...x well manage...dr sikap penduduk smpi ke management..masing2 sambil lewa..

    umah etty pun ade lift jgnlah sangkut..mmg seriau..kalau naik mesti anak beranak rapat2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan etty. dorangn i tak fikir orang lain... kecian bdak2.

      Delete
  7. Tersangkut lif xpernah. Tapi panjat tangga smpi tingkt 10 plus dukung batrisyia 1 thn plus handbag n baby bag pernah. Gara2 lift rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh mimi... 10 tingkat tu... mesti jantung mengepam dengan laju. huhuhu

      Delete
  8. pernah tersangkut jugak mujur kejap jer itu pun dah sesak napas rasanya..

    ReplyDelete
  9. Kejap??masuk moto dlm lift??apeke vongoks sgt tu??len kali bwk la masuk kete,bas,lori skali ye....ni org yg mementingkn diri sndiri namenye.klu duk flat yg tkde lift..kna gak park moto tu kt bwh....adoyainyepun

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo