kbba

Latest Posts

I call it, ME time

By 10:32 AM ,

Assalamualaikum... 

Happy monday bluesssss...........
*bunyi snake kat hujung*

Hobby lin membaca. Baca novel, majalah...
Tapi bukan surat khabar... Bahahah.... 
1 lagi, baca blog korang.... *ayat bodek disini*

Tapi, selain tu, lin suka tengok TV.
Apa2 je cerita asal kan menghiburkan hati. 
Now da tak berapa suka drama cerekarama yang sedih2 
air mata meleleh laju tiap kali tengok. 
Stress tau... 
Pastu nanti D gelak2 kan. 
Lagi stress... 
So, better tak payah tengok drama air mata. 
Sobbb...sob.. T___T 

Dulu cerita hindustan. 
Huh!... cite hindustan pun nangis tau uolls... 
Pelik betul dengan jiwa ni. 
Sensitive sesangat.

Now, dah jadi mummy. 
ME time tu ada lagi ker??? 
ADA... cuma susah sikit la nak curi masa tu. 
Mana nak handle dengan ank, suami...
Nak membasuh, memasak...
Business lagikkkkkk....
Argghhh... 

Kalau di buat senarai kerja2 yang lin ada memang menangis tengok. 
Tapi!! 

ME time mesti ada. 
Kalau tak ada, nanti lin stress + stress + stress
Takut nanti gila. 
Lagi pun tak adil la untuk diri sendiri bila kita tak hargai diri kita.
Reward diri dengan something yang buat kita happy.

Since last year.
My old hobby masa zaman sekolah.
Now baru mampu, nak mengumpul.
So far tak ada niat nak let go.
Sayang. kalau boleh nak ada 1 bilik penuh dengan Novel.

=)

buku ni lin kumpul since last year. 2013 after bersalinkan Harris Adeel.


Masa lin membaca bila yek??

Masa balik kerja.
Time lin tidur kan harris.
Sambil tu, lin membaca.
Bila harris lena. Lin mandi bersih2 kan badan sambung masak.
Lepas makan, time teman D tengok TV, lin membaca lagi.
Membasuh dan melipat baju lin buat 2hari sekali.
So, memang ada time rehat la. Kalau buat hari2 memang tak ada rehat.

Lepas tu, buku ni, lin selalu letak dalam handbag.
Kalau pergi kerja, time lunch free lin akan baca.
Tak pun masa balik kerja tunggu D, lin baca.
So, memang tak membebankan. Enjoy ME time.
Tengok TV pun leh baca buku. 

sapa kata jadi mak tak ada masa untuk hobby??


mummy cita2 besar
- allene a.k.a mummylin -

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. Sama!!I pun suka membaca!! Tapi i tak berapa baca novel melayu.
    Skrg ni mostly baca buku motivation, self.help,parenting,etc..
    Asik nak membeli buku je. Lagi2 bila masuk kinokuniya.huhu..
    Seriously itu je lah ME time yg ada..kan?
    I pn baca masa balik keje,dlm train,masa tggu hubby amik..
    Kalau nak membaca dengan eusoff alamatnya dia je yg baca buku tu.hehe..

    ReplyDelete
  2. nik takde koleksi mcm tu.. mana yang dah baca dan tak berapa best or takde yang special.. nik let go..
    jadi kalau nampak novel yang sentiasa ada je kat rak tu.. itulah antara novel kesayangan.. hahaha



    nik xde masa dah.. terlampau busy

    ReplyDelete
  3. takde masa klu akk...haha
    klau baca pun kak lin nanti akk sure tk faham..hahaha
    akk dulu pun peminat novel yang tegar sangat...
    memang banyak sangat koleksinya

    ReplyDelete
  4. hebatttt la...peminat tegar novel rupanya...perghhhhhhhhh suka2...julia mmg suka novel...tp masa je membataskan tak dpt baca lama2

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo