kbba

Latest Posts

Penang popular FOOD

By 10:02 AM , , , ,

Assalamualaikum 

Hi korang. 
Kalau kita pergi mana2 untuk vacation, Mesti kita akan cari something yang special or popular kan... kan... 

So, apa lagi. Meh kita cari dan kongsi FOOD yang popular kat Penang. 
Jangan cite pasal nasi kandar la ye. Kat KL ni pun belambak nasi kandarnya. Naik jelak merasa.
Kot sampai Penang nak pekena nasi kandar lagi kan. 
Walaupun rasa dia lain, tapi lin tak rasa lain. Lin rasa sama je.
So, jangan suh aku rasa nasi kandar. Jelak ok. Nanti keti bau kari. ohohoh (ni rahsia jgn cite kat org)

Makanan pertama yang lin teringin sangat nak makan SUP HAMEED
Lin tahu pasal kedai ni, masa lin kena jaga site kat Penang dulu. Ada la dalam 2 bulan jadi rakyat penang kejap. So, ada sorang orang site ni, kengkonon nak belanja makan kat sini. Nak tolak rasa rugi, kita sorang kat sana. At least kalau pergi gak, tahu la apa yang menarik ye dak?? 
Rasa tak best sangat pun. 

Bila kali ni, lin pergi bawak family. Try gak la datang sini lagi. Kedai mmg ermmm...ermmm... tak yah cite. Rupa line clear dalam permis je. ohohoh. 
Rasa pun tak berapa best. Tapi, apsal femes ames sangat. Aku tak tahu. Gambar tak do. Jadinya aku bagi link untuk korang usha je la ye. >>link<< 

Food kedua yang lin bawa family rasa Mee Sotong Padang kota
Haa... Ni kat area food court padang kota lama. Nak makan kena datang time opis hour ye. 
Malam dia tutup. Kalau datang malam, korang makan je la pasembur kat lorry yang jual tepi jalan tu. 

kecian. Semua boring. Nasib pakngah rajin bawa jalan2.
Rupa keadaan kedai pun ermmm...ermmm... versi food court. Sendiri faham la ye. Nak makan selesa dan selera g Gurney Paragon.. hehehe baru lagi ni. Cantikkkk... 
Nak tungggu mee ni sampai pun, sampai mak pak aku tarik muka. Dah lapar sangat rupanya. Dah aku nak wat camner kan. Berkali kali la D g tanya mamak tu, da siap ke belum. Pastu, ada orang cina tu kata dia da tunggu sejam. So, kami yang baru setengah jam ni, duk diam2 yek... pppfffttt..... 



Bila sampai je, pelahap la semua orang makan. Rasanya...!! PEDAS gilos... entah kenapa aku macam tak leh tahan pedas dia. uhuhuhhu 
Tapi, habis 1 pinggan. Hehehehe... Lepas abis je, order ABC. Laju aku makan ABC. Nak hilangkan pedas la katakan. Cian harris. Malam nanti mesti sakit perut sebab mummy makan pedas. Soobbb...sob... 

Kat sini ada gak cendol yang femes tu. Tapi, masa lin sampai da habis. Sedih.. kempunan nak makan cendol. Sentap mak... 


Pasembur Ghani



Food ke tiga yang kami serbu. Pasembur Ghani. 
Yang ni, lin tak pernah torai sepanjang 2 bulan kerja kat penang dulu. Dulu hari2 aku makan nasi goreng kampung. Hehehhe tak berani nak torai2 food lain. Takut sakit tak do sapa nak tengokkan.. hihih gedik tak. 

Yang ni, kitorang cari guna Waze je. Before kami tinggalkan Penang. Meh rasa pasembur dulu. Sampai je kedai, rupanya pun macam... ermmm...ermmm.... Katogeri food court open air gitu... 
Kalau makan pandang kedai, memang tak selera... ihihih... So, kita membontoti kedai la ye. 
Tapi! rasanya Ya Allah.. sedapnya... Gilo.. aku makan laju. Tak pandang kiri kanan pun. Atau mungkin sebab da lapar sangat. heheheh... 
Tapi, memang terbaik la. 


Lepas makan, pekena cendol. Waduhhhduuuu.... Hilang kempunan rasa cendol tu. Sejuk je tekak... Tak sempat snap picture. Dan terjah dulu. Heheheh ampun. Google je la ye, camner rupa cendol .wakakak... ada ke yang tak tahu rupa cendol? Lempang kang. Mat saleh pun kenal ok.

Itu je la yang kami dapat masa kat Penang. Kat tempat lain tak ada. Kalau ada pun, tak original rasanya... Tak ada rasa titisan peluh mamak... heheheh OK la itu je. DAAA... 

thebestmakanmakan
-mummylin-

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. nangis tengok pasemboq....:'(

    ReplyDelete
  2. kalau penang akak suka nasi kandar..pasemboq..laksa..eh.banyakla..hahaha

    ReplyDelete
  3. Laksa oh laksa..mana laksa?? Hhahaha... Ros pun suka pasemburr,r...hehhehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo