kbba

Latest Posts

SuperSquad cerita animation terbaru Malaysia.

By 3:15 PM , ,

As salam...

17 May 2014
Tarikh tercipta sejarah Lin bawak kiddo pergi tengok wayang.
Jemputan dari Bro Framestone. Tapi, Yana yang invite on behalf...kat group gojes, kalau tak lin pun tak tahu.Lepas tu, masa kat sana lin sempat gak la jumpa dengan khairul, yana dan wawa yusof.


- Tayangan perdana khas Blogger -



Me... super2 excited.1st time la katakan. Ok, meh lin share sikit pasal SuperSquad ni.

Filem Super squad sebuah filem 3D animasi. Dulunya Supertots. Now da besar  jadi la SuperSquad.
Supertots pernah memenangi anugerah Animasi 3D Terbaik di Anugerah NEF-AWANI pada tahun 2010. Filem animasi pertama di Malaysia yang mengguna kan teknik " Hybrib Motion - Capture " yang telah di gunakan untuk filem Avatar & Tin tin. Wah...hebatkan. Malaysia semakin maju dalam filem 3D ni. *clap2*

Filem ni, mengisahkan sekumpulan adiwira muda - Kapten Danny, Elly, Alan, Sasha dan Blinq yang mempertahankan bumi.Ada aksi, komedi dan nasihat2 yang boleh kita amik pengajaran untuk anak kecil kita.

Memang menarik perhatian kanak2. Anak lin yang umur 2 tahun setengah tu pun, boleh tengok tanpa buat masalah dalam panggung. Yang buat masalah si kenit Harris je la. Baru setahun kan. Tak tahu tengok cartoon lagi. But it ok. We enjoy it.
Walaupun aku kena tengok kat tangga sambil berdiri dukong si Harris tu. Dari berkasut, terus bukak kasut sebab penat dah berdiri.
Sob..sob... Apa la harris ni, tak sporting. Abam ok je.

Dan, part yang paling best. Ada suara Aaron aziz. (Laksamana Aaron) Dafi AF (Kapten Danny) Diana Danielle (Elly) Radhi Khalid (Blinq) dan lain2 lagi. =)
Korang tahu kat aku minat giler2 ngn Aaron ni. Tapi masa preggy Hafidh je la... :P


Barisan pelakon

tak caya? tengok ni... aaron in the house.... diana dan dafi


Ok mommies... jangan lupa pergi tengok yek. Jom kita support Malaysia product. Bangga anak Malaysia semakin hari semakin maju. Dan bertambah maju lagi bangsa kita orang melayu. Yeahh...!!

3D graphic yang hebat
yang hencem dagu lekuk tu, laksamana aaron... yawww....



Maskot dan warga Netcarbon.
Real Danny, Elly dan Alan

Puan Haslina yang sangat ramah dan baik hati.

Tengok! anak dah menangis mak pak maintain nak bergambar.

Save the date ok! 

TAJUK: Filem Animasi SUPERSQUAD
Tarikh Tayangan: 5 Jun 2014
Pelakon: Dah tulis kat atas... >_<
Genre: Animasi - Aksi & Komedi
Pengarah: Mohd Rashdan Ramlee





Meh layan gambar kami plak. 
 
tengok aksi si adik dan abang. Abang dah semangat. Adik hrmmm....
Ni aksi masa kat luar panggung. Macam2 ragam.
Hafidh tunjuk power dia kat blinq
Nak bgth ni. Mummy suka sasha... >_<
Anak bujang... Tengok cerita aksi memang macam ni la. Terkankang2


Ok. Itu je. Jangan lupa pergi tengok. Tak rugi ok.! 

makpak terujalebih dapattengok wayang
~allene~

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Amboi.. ini betul2 x reti dok diam

    ReplyDelete
  2. Best eh lin? teringin nak g tp jauh sgt. sobs.

    ReplyDelete
  3. best kan...jumpa gojes dan dapat beramah mesra ngan broframestone....

    ReplyDelete
  4. mmg anak lelaki ni buat kita sentias aberpeluh kan..


    bestnya dapat jemputan mcm ni.. =)

    ReplyDelete
  5. tunggu la sikit hari lagi..adik yang sibuk ajak mam tengok wayang pulak..hehehe

    ReplyDelete
  6. wah dh dpt jemputan blogger..kelas kelas..thanks bgtau psl movie xpnh tau pn

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo