kbba

Latest Posts

Surprise anniversary for hubby

By 10:38 AM , , , ,

Assalamualaikum
Jom start dengan cerita suprise yang tak berapa menjadi ni. 
=D 

Bukan tak jadi sangat la. 
Cuma, pepaham je la. D bukan jenis yang terkejut dan excited. 
Dia ni, jenis coooollll je memanjang. 
Orang kalau gempa bumi, dia relax je lagi ikat tali kasut. 
Ha... perumpaan dari mummylin. 

Lin buat komplot ni dengan adik ipar lin. 
Vacation ke penang ni, memang SIL yang plan. 
So, kami ni yang da selalu ke Penang pun ON je. 
Tak kesah pun. 
Sebab lin memang nak bercuti pun. 

Lin mintak tolong SIL belikan kek anniversary.
Tapi, jangan sampai D tahu. * ni siap warning awal2*
Beli la kat mana2 pun. 
Duit pun da bagi. Tinggal nak amik je dari dia masa kat Penang. 
Siap simpan dalam box polistren supaya kek tak cair. 
Kek ni, made in Melaka uollss..
Nak makan kat Penang. 
Jauh sungguh perjalanannya. 

Malam tu, lepas dinner kami rest dalam bilik masing2. 
Kebetulan, botol susu Hafidh tertinggal dalam kereta. 
D turun pergi amik. 
Dengan gelojoh nya, lin call adik lin suruh hantar kek kat bilik before D sampai. 

Dapat je kek tu, lin terus tak kat atas table yang ada dalam bilik tu. 
Siap, lin pun sambung tidurkan Harris. 
Masa ni, Harris tak tidur lagi. 
Hafidh dah pengsan da. 

D pun masuk bilik. 
Lepas tukar baju dan seluar dia duduk kat kerusi yang bersebelahan dengan meja yang ada kek. 
Baru je dia nak ngap burger. (makan sup hameed tak kenyang la tu) 
"Ehh... mii ada kek la... " 
Buat2 tanya plak... *dalam hati* 
buat2 tak layan D cakap sorang2. D tak puas hati... 


"Mii... bila beli ni? tak nampak pun..." 
"Adalah... suprise..." 


Sambil D buat muka sengeh2... 
Ingat orang tak nampak la tu. 
Walaupun masa tu hanya lampu dari TV je yang ada. 
Anak2 tidur, tak leh terang2. Nanti jaga susah plak. 
Hilang mood romantik. 

Lepas tu, kami potong kek.
Suap2 macam biasa. 
Yang bedal kek lebih opkos la iolls. 
D bedal burger je lebih. 

Lepas da kekenyangan. 
Meh tidur.
Before tidur tu, sempat gak tanya D.

"D surprise tak? " 
"Mesti la... tetiba je ada  "
"Mii beli kat mana? "  
"RAHSIA... "
" Ye la... "  - Sambil sengeh2


Lin kenyang sangat, takut nak tidur terus. 
Lepak2 dulu baca novel sampai terlelap. 

Esok paginya, semua da lapar. 
Pukul 7 dah siap2 nak g breakfast kat hotel. 

Tak suprise mana pun kan... 
uhhuuh
tak pe la.. janji D happy.



Simple kek. Sedap je rasanya. TQ ain.
Muka tak bersalah.. makan la kek. Ni makan burger plak. Majukkk...

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. bukan jenis yang terkejut dan excited tu nak gelak ok.. sbb cam same je dgn laki mak.. hahaha..pape pun dorang hepi tp jenis tak tunjuk.. kan lin.. ehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cikna... aduh.. dapat plak spesis gini... redha je la... dia yang terbaik untuk kita... ihihih

      Delete
  2. teringat plak aku masa buat surprise utk dia masa dip dulu..mmg jenis muka xde perasaan..tp insyaAllah..dlm hati berbunga2 tu...saje taknak tunjuk... =) happy anniversary utk korg gak... next year sambut berlima plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tina.. aku rasa dia trauma dengan suprise tepung yang dia komplot nak buat kat aku. so, tkut aku balas la tu... huhuuh
      ko jangan pandai2 tambah ye.. no 5 -5 ni... =D

      Delete
  3. ahahahha kelakar caption kt gambar tu...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo