kbba

Latest Posts

Harris birthday bash

By 1:40 PM , , ,

As salam...

Syukur alhamdulillah.
Tercapai impian nak buat majlis Harijadi Harris.
Simple dan penuh kebajetan. 
Bahahah. 

OK. 
Harris genap setahun pada 30 may lepas.
Time tu, memang tak sempat nak buat besday dia langsung.
Banyak sangat kenduri kahwin nak kena attend. 
Macam VVIP kan. 
Harus la. *kibastudung*

Theme superhero ni, idea datang dari Group Gojes dulu. 
Actually prop dan photo prop semua dah siap. 
Tapi, masalah teknikal kami cancelkan. 
So, alang2 semua dah ada mari la kita gunakan untuk Harris pula. 

Tapi, my fren yang buat kan prop semua ni, kata ada sebahagian kena koyak dengan cat kesayangan dia. 
So, kita guna apa yang ada je la. 
Ni pun banyak je yang ada. 
Sampai aku pun tak tahu dah nak letak kat mana. 

Nanti aku cerita detail pasal prop ke apa ke. OK?

Now nak cerita apa yang terjadi before majlis start.
Makanan yang kami sedia kan tak la banyak mana.
Dalam perangcanganya hanya nak masak spaghetti as main dish.
Tapi, my mom kata takut orang tua tak makan.
So, lin pun buat la mee sup.
Itu je aku reti oiii...
>_< *malututupmuka*


Settle kemas rumah, D keluar pergi pasal beli ayam, udang sotong.
Lin settlekan kids. Sambil buat kerja sikit kat dapur.
Basuh pinggan, bekas2 yang nak digunakan.
Setting meja.

Bila D balik pasar, D keluar semula amik kek pula.
Lin settlekan barang2 yang D beli.
Alone ok.
Suddently feel hebat plak. :P
*buataksiahlibinabadan*

Settle everything, time nak celur sayuran dan masak spaghetti.
Tiba2...
GAS habis oittt...
Jam dah pukul 1pm.
Majlis pukul 3pm.
Adoi! stress kejap.

Masak air, celur guna air panas je la.
D balik, call orang gas hantar kerumah.
Tunggu punya la lama...
Sampai Family in law dah sampai pun.
Hohohoho...
Apa pun tak ada.

Sambil tunggu gas sampai, D siapkan air.
Lin pula dah berpeluh habis masak tadi, mandi dulu la.
Kerja yang ada tak berat mana pun pasni.
D dah siap2 buat air batu dalam peti.
Tapi, nak di jadikan dugaan, air batu tu tak keras uolls...
Ayoyoyooo...
Dugaan betul la. tak kan nak keluar lagi kan.
Masa dah suntuk.

Tengah duk fikir2
My family pun sampai.
Bila sibuk2 kat dapur, nak goreng nugget la, fries la...
Oppsss...
Tapi bukan aku yang goreng in law yang baik hati tolong gorengkan.
Aku sibuk cari bekas.
Mak datang bawak itu la .. ini la...
So, terlebih penuh meja aku.
Alhamdulillah... rezeki harris.

Dah settle semua, ayah dah balik dari belikan air batu.
Amik ko, 4 plastik dia beli...


aksi mak ayah yang selalu support aku. thanks. =)

Amboiii ayah... macam perli along je..
Bahahaha... nasib baik ayah ada...
huhuhu...

kek untuk besday boy. simpe je. Tapi rasa superb ok.
anak bujang rasa kek sikit.


Pukul 4pm time potong kek.
Eh, before tu, ada bacaan doa selamat dari BIL.
Fuhhh.. rezeki harris. Ada gak ustaz tolong baca ye.
Tq Shuuu...


amboi.. beria ia rasa ke makan tu?


ni bab sedih. tetiba iman kata mak nak potong kek gak.
mak aku kata tak boleh yan ngn angah je.
sedih aku dengar. Aku pun panggil, meh tanggap gambar dengan kek.

Sedara mara pun ada la gak yang datang.
Sangat suprise.
Tak sangka jejak kerumah kami yang jauh dari sedara ni. =D

Settle potong kek.
Bermula la acara makan...
Jemput makan...

dah lewat petang br la aku sempat nak main2 dengan photo prop ni. adoii... busy puan rumah.
aksi besday boy yang over excited.
abam pun apa kurangnya kan.
Dalam lewat sikit tu,
Ibu dhia dan dayyin datang dengan dayah...
Thanks gojes. Sudi datang umah kami ni..

Sorang lagi, mak buyong mama airis.
Tq anis sudi datang walaupun sarat.
Nasib tak naik guna tanggakan..
Hihihi


Lepas magrib baru la majlis tamat.
Syukur...
Makanan memang ngam2 je.
Hohoho..
Tapi, ada standby gak.
Kot2 ada datang lagi, kami boleh je nak goreng mee ke..
Goreng nugget ke.
Kek pun ada balance sikit lagi.

Kek ni, harris makan macam sedap je.
Banyak pulak tu dia makan.
Pening pale oiii... 

Ok nanti sambung lagi.
Nak cerita pasal prop dan kek plak.
See u soon.

yang bersyukur,
allene.

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. yeahhh.... time kasih jgk sbb jmput... klu xde waze dayah.. xsmpi la aku...haha...

    ReplyDelete
  2. hehe.....sori la ek lmbt dtg.....tgu anak.dara bgn tido...klu suh naik tangga mau 30 minitbr smpi atas....hehe

    ReplyDelete
  3. sama experience 1st time buat bday aisya, masak sendiri semuanya. masak soto, masak nasi minyak, ayam masak merah, nasi impit, puding..sume nya masak sndiri. kerjasama antara husband n wife..haha.. kitorang berdua je masak, takde sapa tolonggg.... huhu

    lepas ni nak tempah je.penat tau...

    ReplyDelete
  4. Hari 2 kn sbenanye nak singgah uma lin..sbb kol 3.30 tu nayli ade playgroup kat puchong..nk dkt kol 5 baru habes..ingat lpas 2 nk trus shoot ke cheras,tup2 husband ajak g putrajaya plak..cis..xdpt pegi..

    ReplyDelete
  5. tensen je aku tgk backdrop yg aku buatkan tu.. bnd tu kan rambu rambu.. memang seronok la diorg buat main..aku dh simpan elok dh hari tu..tp diorg ni ada je akal nk merosakkan harta benda... aku buat pakai riben..kene kuku diorg trus berbulu.. huhuhu.. last2 mmg jd mainan diorg je..haha

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo