kbba

Latest Posts

Nak curi kereta, dapat pakage culik budak

By 5:25 PM

As salam...

Pagi ni, rata2 orang puchong terkejut dengan 1 insiden.
Kes culik.

Tapi, tak tepat sangat la.
Sebabnya penjahat tu nak curi kereta.
Tapi, kebetulan ada budak dalam kereta dia bawak sekali.



As parent, korang mesti terkejut dan risau kan.
Sama la..
Mak aku duk whatsapp macam2 kat group family, update pasal kes ni.
Sambil ianya menjadi peringatan untuk kita as parent.

Jangan tinggalkan kereta dalam keadaan enjin hidup bila nak keluar.
Tak kira la korang nak beli nasi lemak ke, kueh ke.
Lagi haru biru, kalau dalam kereta tu ada anak.

Penjahat tu, senang2 je masuk tekan minyak terus berlalu...
Apa yang korang dapat?
Melopong la jawapnya.

Tapi tu la kan, benda nak jadi.
Nak salahkan bapa tu pun tak leh.
Dia mungkin rushing pergi beli kueh ke, ape je la...
Benda nak jadi, memang tak dijangka.

Tapi syukur, budak2 tu selamat.
Penjahat tu tinggalkan budak tu tepi jalan.
Yang sedihnya, seorang tu baru masuk sekolah, sorang lagi BABY



Allah... kecianya la kena tinggal tepi jalan.
Nasib si abang ada. Kalau baby sahaja?
Aku tak sanggup nak cakap la.

Sedih aku tengok muka budak2 ni.
Syukur selamat.
Terus teringat anak sendiri.

Ingat ye korang, pasni jangan berani tinggalkan anak dalam kereta tanpa pengawasan org dewasa.
malang tak berbau.
Amik peringatan ok.

mummy yang sedih,
allene




You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. Allahuakbar..seram byk sgt kes culik skg ni...haru betul..hari2 gi sane sini dlm hati mesti tgk muke org lain dgn prasangka k..xkirelah bangsa ape pun asik takut je..siyes..x aman dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la etty... now nak kerja jadi tak senang hati, biila asyik teringat anak je.. risau pape jadi.

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo