kbba

Latest Posts

Novel Review - Jangan Jatuh Cinta

By 10:16 AM ,

As salam... 

Teringin nak letak 1 label baru kat blog. 
Novel review. 

Kekadang, aku sendiri pun terlupa buku ni, cerita pasal apa. 
Baca semula. Ok dah ingat. 
Tapi, untuk review ni, hope dapat membantu pembaca yang was2 nak beli buku ni. 
Tapi, ianya hanya dari pandangan peribadi. 
Tak perlu nak amik serius sangat. 

Jangan jatuh cinta
By Adah Hamidah

Sinopsis: 

Mengisahkan tentang seorang gadis yang jatuh hati dengan sepupunya sendiri.
Cinta tanpa luahan perasaan. Tapi, masing2 memang mempunyai perasaan yang sama. 
Tapi, cinta mereka tak dapat restu dari pihak keluarga lelaki pada awalnya.

Dalam masa yang sama, si gadis mempunyai misi dalam membantu boss yang mempunyai masalah tekanan perasaan di tempat practicalnya.
Banyak kejadian yang berlaku. Dan tanpa di duga, bossnya jatuh cinta dengan dia. 

Jeng..jeng... 
Siapa yang si gadis pilih??? 

Baca sendiri! 


Pendapat: 
For me, ok and best. Lain dari yang lain. 
Ending yang kita tak jangka. Aku harap lain, dapat lain.
Tapi, cerita selepas tu buat aku faham kenapa dia pilih lain. 
ha.... mencabar hati bila membaca. 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 8/10
Sebab perempuan tu kuat. Aku tak kuat macam dia. 
Bahahah...
 
p/s: Adah hamidah, kalau buat cerita, mesti perempuan menderita hati... dengan hati aku pun turut menderita. T____T

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. wah.. siap ada sign penulis lagi..

    teringin pulak nk baca bila baca review lin ni..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo