kbba

Latest Posts

Review - Mosquito Patch

By 11:45 AM , , ,

As salam....

Last week lin balik kampung di Melaka.
Lepas melaka, kami ke Muar pula.
Dah musim cuti sekolah ni, BS pun amik cuti.
Kami, memang terpaksa cuti juga la.
Apa nak buat.....

Bila balik kampung, mula la fikir nyamuk.
Actually mana2 pun ada nyamuk.
Lagi2 musim hujan kan.
Selalu memang dah standby ubat nyamuk dalam kereta.
Tapi, kadang2 tu terlupa gak bawak nya.
Almaklum la...dah berumur...
ngee~~~

So, lin pergi watson, jalan2 cuci mata.
Pastu ternampak pula mosquito patch ni.
Ada 3 jenis kalau tak silap.
Tapi, Lin pilih yang murah je..
Bahahaha
RM12 kalau tak silap.
Resit da buang. Tak kuasa nak menyimpanya.




Patch ni, bau dia sama macam ubat nyamuk yang petak2 tu.
Ala, yang korang beli refill dia, masuk kat tempat electric tu.
Jup aku google.

nah.. ni rupanya...


Bau dia macam shieldtox mat ni... 
So, korang jangan bagi anak main pula ye.
Aku pasang kat badan dorang masa da lena diulit mimpi.
So, dia tak usik. Macam ni.








Biasanya kami akan spare ubat nyamuk yang rupa macam ni.
Senang nak bawa kemana2.



Tapi, pernah terlupa nak bawa 1 hari tu, So D pun pergi kedai beli.
Tapi habis. Dah tu, tengah malam pula. Supermarket da tutup.
D beli jenis yang paling aku alah....


source: google



source: google




yang macam ni... T____T

Aku tak suka benda macam ni, sebab boleh buat sesak nafas.
Lagi pun anak2 kecik lagi. Kang dorang hidu racun2 ni
Tapi, kalau tak pakai, nyamuk memang seronok ronok gigit kami.
Dengan aku2 sekali dia baham...
Kejam nyamuk ni.

Sebenarnya banyak jenis lagi.
Ada yang jenis losyen.
Tak pun jenis gelang. Tapi, losyen aku malas sikit.
Gelang belum try lagi. Tapi, macam susah je nak pakaikan pulak kan..

Kalau mosquito patch ni, tampal je. Sonang.
Nyamuk pun tak gigit.
Dengan mummy daddy tak kena gigit.
Oh...Bahagianya...
:P 

penguna yang puas hati
allene mummy aryan arris

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. mosquito patch ni bagus!ika guna since baby newborn lagi....kalau tampal kat bantal sekali mama & papa xkena ggt nyamuk :)

    ReplyDelete
  2. berguna jugak yg benda tue..senang jer tampal...nampaknya nanti nak balik kg kena beli jugak

    ReplyDelete
  3. ui nak bli gak a..musim byk nyamuk ni..

    ReplyDelete
  4. fayel pakai yg gelang...dar baby smpi now...nnt nk try patch pulak

    ReplyDelete
  5. mcm best je.. nk gak la. nik pakai ubat nyamuk letrik pun xjalan.. lama2 nik pakai yang spray tu.. puas hati..

    ReplyDelete
  6. Mmg guna utk aish..akk bli kt farmasi melawati 2 kotak rm18.90..rasanya plg murah..pnh bli kt farmasi melayu..rm14 kot 1 kotak..lahaiii

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo