kbba

Latest Posts

Tragedi padi tadi

By 1:54 PM

As salam...

Last wekend kami buat besday Harris.
Meriah dan semuanya berjalan lancar.
Tapi, bukan nak cerita pasal besday Harris.
Tapi pasal HAFIDH terkunci dalam bilik air.

Ko rasa apa yang jadi???

Stress aku dengan kerenah anak bujang yang semakin belagak bujang.
Belagak kalau korang nak tahu.
Pagi2 bangun mesti nak mandi.
Ok la kan. Jangan nanti da sekolah malas nak bangun mandi pagi pulak ye.
Lepas tu, sekarang ni bila nak mandi di halaunya orang keluar dari bathroom tu.
Nak mandi sendiri.
Ok lagi, kang kejap2 tak aku, adie yang jengahnya.

Tapi!!


Hari ni, dia kunci pintu pula.
Tutup gitu je ok lagi. Tapi lock tekan dari dalam.

Migrain aku pagi2.

Hari masa besday Harris tandas utama kena pecah pintu sebab terkunci
Pagi tadi, 1 lagi pintu dah terkunci.

Pasni, rumah kami masuk tandas tak payah kunci pintu.
Baru sexy kan..
Tengok semuanya...

Macam2 la.

Pasal pintu tu tak apa lagi.
Boleh beli.
Boleh beli pakage sekali.
Alang2 2-2 tandas pintu da jahanam, kita seragamkan.
Molek sikit. Tapi, tunggu duit dari langgit la ye.
Huhuhuhu...

Lepas D bagitahu lin pintu tandas dalam master bedroom tu terkunci, Lin dah agak da.
Pastu, positive lagi.
Tak pe, kita suruh Hafidh bukak dari dalam.
Lin pun siap2 kemas kan baju budak2.
Pastu ingat nak join D jerit depan pintu suruh Hafidh bukak pintu.
Tapi, tak subuh lagi. Lin pun solat la dulu.

Sebelum tu, sempat lagi lin pesan kat D.
Tutup lampu bilik air, nanti dia takut dia keluar.

Tapi, tak jalan gak.
Tengah2 solat tu, dengar D tendang pintu.
Hilang kusyuk solat aku pagi tadi.

Lepas je solat, terus masuk bilik.
D still try nak pecahkan pintu.
Hafidh dah menangis2 terjerit2 dari dalam.
Tapi, aku try calm...
Rilex je. Jangan kalut2.
Gosok baju D dulu.

Tapi, dalam otak ni fikir gak.
Kang tergelincir dia jatuh dalam baldi ke besen ke.
Aduh..
Dah macam2 drama dalam otak ni.

Bila pintu tu pecah je, Hafidh terus nangis lagi kuat.
Lin nampak dahi dia merah.
Mungkin terkena pintu.
D dah suruh dia tepi.
Tapi, mana la dia faham.
Dia takut dengar bunyi pintu kena pecah tu adalah.

Nak marah pun tak jadi.
Lin suruh D mandikan Hafidh sekali lagi.
Pastu, terus pakai baju siap nak pergi umah baby sitter.
OK. nasib baik dia tak trauma ke... luka ke.
Ishh.. macam2 la.

Kunci pintu tandas memang tak pernah dapat sejak duduk situ.
Itu la masalahnya.
Dah la benda dah jadi.
Semoga pasni, jangan ada yang ikut jejak si Hafidh Aryan tu.
Anak bujang la sangat kan...

Ok adios.

yang berpuasa,
Allene

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. budak2 sekarang semua nk buat sendiri

    ReplyDelete
  2. adeh abg hafidh ni...bujang sgt peelnya dah...seb baik tak jatuh licin ke apa....seram eh...

    ReplyDelete
  3. adooii.. mmg susah.. lagi2 kalau anak dah start panik..
    cuba lah lepas ni letak kunci siap2 dekat tombol tu.. or atas pada pintu letak kunci n selotep..

    budak2 ni kan.. mmg suke perasan besar. sufiyyah pun tak suka kita tunggu dia.. suruh kita keluar..

    tapi mbe sebab nik mmg amalkan dari kahwin.. sampai sekarang.. mandi ke.. berak ke.. takde kunci2 atau tutup pintu.. bila ada tamu je tutup.. hehehehehehhehehhe

    ReplyDelete
  4. aduai hafidh..
    ermm.. kna selalu bjaga-jaga ni leen.. tp biasalah..ank lelaki mmg lasak dia lain mcm n idea dia sungguh awesome punya..
    xleh biarkanhafidh sorang2 lps ni. leen tukar pintu y enis mcm slidinmg tu..y tu selamat..

    ReplyDelete
  5. Akk baca akk yg takut terlbih..uhuk

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo