kbba

Latest Posts

Dugaan Ramadhan

By 1:11 PM ,

As salam...

Hp aku yang retak tu, kalau tukar LCD screen dia paling cheap dapat 400 ++. Aduh...
Mana aku nak cari duit ni. Dah la nak raya. Sedih.. sedih...

Semalam D try hantar kat kedai dekat dengan office dia, lagi mahal orang tu bagi harga 600 ++. Tak masuk akal. Baik aku tukar baru.

Sekarang ni, rasanya dah berhari hari aku tanpa HP. Boring. Tapi, kadang2 aku rasa tenang.
Tak perlu aku nak check HP setiap 5 minit.

Kadang2 upload gambar kat IG. Kadang update draft blog. Check email. Tengok gambar.
Macam2 la aku buat dengan HP tu.

Bila dah tak ada ni, aku rasa lain je. Sunyi je hidup aku. Orang pun tak ganggu. Tapi, masalahnya aku nak buat payment susah la. Semua no masuk kat HP. Ni dah tak ada hp, semua tak menjadi.

Patut tak aku beli HP baru??? tapi, kalau nak beli aku memang nak beli yang ada camera. Rasanya itu wajib. Sebab nak berbloging ni, tak ada gambar tak syok plak.  Dalam masa yang sama, aku nak check email, sbb gmail kat office ni aku jarang bukak. Aku bukak email office je. Huhuhuhu



Tapi, masalah utama aku, duit wei...Lari budget nanti nak raya ni. Kang aku bazir kan duit untuk HP, baik aku beli baju raya, kueh raya tukar langsir ke...
Arrggghhhh....

Dilemma sungguh. Bila tanya D, ermm... tak ada jawapan yang memberangsangkan. Kot la dia nak kata takpe, Nanti D belikan. Or tetiba buat suprise bg aku hand phone ke. Memang syok.
Tapi, jangan mimpi la... Huhuhuhu

Eh.. bukan Hp yang rosak ni dia bagi ke allene oiii... lupa plak jasa laki aku. ihihih... jangan marah D. Puase. Tapi, nak baru lagi boleh??? tak ada mood nak repair hp tu da... T___T boleh la... plz.. plz...

Semoga dugaan ramdhan ni mematangkan aku lagi... lagi... dan lagi... Meningkat kan kesabaran aku...

yang berharap,
allene

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. sama lah kat rumah ni, screen tepon pecah, tapi ipone4 jela.. henpon lama kan, hari tu tanya rm200 camtu murah la sikit.. tapi tula sampai sekarang tak repair2 lagi.. nasib ipone kalau pecah teruk pun still boleh guna..

    ReplyDelete
  2. adehhh beli lenova ja murah sikit..hihihikk..xpa tunggu bantuan...:)dugaan..

    ReplyDelete
  3. haah lin..beli lenovo je..murah..aku pakai lenovo je..tu pun rasa dah canggih sgt..sbb fon aku sblum ni nk insta wasap semua xbleh... dh ada lenovo ni trus rasa canggih sgt dh.. br 3ratus lebih je harga dia..

    ReplyDelete
  4. try la brand asus...kwn suami pakai.suami kate laju lg dari lenovo.gambar pn cntk lg dr lenovo.harga pn tk mhl mane dr nk ganti screen rm400++.ikhlas dr pengguna lenovo.hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo