kbba

Latest Posts

Aktivity mandi manda - A famosa resort

By 3:05 PM , , , , ,

As salam...

Lama tak bawak anak2 mandi mandi di kolam
Suka tengok dorang main air.
Tapi, tu la..
Kalau anak je yang main air.. makpak duduk tengok memang tak best la kan.
Tapi nak wat macam mana... terlupa bawak baju extra.
Asyik terlupa je ko kan lin.
=D



Masa adik lin buat makan2 kat rumah dia, kat situ ada kolam renang
Rumah dia kat A famosa resort tu.
Dekat dengan tempat koboi semua tu la.
Kolam renang ni kat Cafe Unifield.
Adik ipar lin bukak Cafe kat sana.
So, bila datang sana..
Budak2 ni memang request mandi kat sana la.

Macam biasa, yang suka buat drama opkos abam Hafidh.
Entah kenapa makin besar macam takut2 je dengan air.

Awal2 semua excited. Termasuk si kenit tu. Tak padan dengan kenit

Tapi, masa haritu, dia dah berani sikit tau.
Bila tengok cik man dah main jauh dia pun nak follow..
Sekali tergelincir...
Tenggelam kejap kat air.
D cepat2 angkat dia.
Terus FOBIA ko...

Tak nak turun lagi da.

Tapi, kaki maintain dalam air gak.
Cuma tak nak jauh2...

Puas la pujuk dia.
Tetap takut.
Kat situ je la dia duduk. Puas pak ngah dia pujuk.. tak mo gak

aksi cikman dia pujuk ajak mandi jauh

Si adik dah jauh berjalan dengan pak ngah dia.
Macam orang besar dah.
Mummy dia plak seram tengok.


Jalan nak lepas tangan. Bajet tak jatuh la tu
 macam2 kerenah budak2 ni la.
Aku nak santai sambil baca novel pun tak leh.
Ada je aksi dan drama aku kena tengok.

kena beli rumah yang ada swimming pool la pasni..
krohhh....

me!
allene




You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. mcm kenal la lelaki baju klabu purple tu...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo