kbba

Latest Posts

Dating berdua setahun sekali

By 3:55 PM ,

As salam...

Hye lagi...
Rajin kan aku buat entry hari ni.
Huhuh...

Eh.
Sekarang hujan.
Syokkkknya dapat tidur....
Krrooohhhh...

Semalam iolls demam...
Hukkkss....hukksss...
Sila percaya.
Hahahha...

Sebenarnya, aku sakit tekak.
Biasalah.. kerongkong aku jenis mudah dapat infection.
Bila merah dan membengkak, mula la efect kat 1 badan.
Huhuhhu...



Dr kata, aku demam. 37 je lol...
Pastu, kerongkong aku dah merah sangat dan bahagian kanan membengkak.
Tu yang menyebabkan aku sakit.
Aku banyak minum air masak pun sakit juga...
Sob...sob...

Kebetulan, ada ulser dalam mulut. Lagi la kan...
PLUSSS...
Mata kanan aku asyik berair je... huhuhu
Dr. kata infection dari power spec aku.
Pulak da... Lagi2 lepas period...
Eh.. ada kena mengena yek???
Conpius mak!

OK la.. aku bukan nak cerita pasal sakit manja aku ni.
Tapi, nak cerita... semalam DR bagi MC.
Tapi, bukan aku duduk umah tido.
Tapi, aku merayap.

Rugi oiii...
Ada peluang dating tak gunakan.
Setahun sekali pun susah dapat tau.
Tak caya???
Sila la beranak 2 ye.
Koh..koh...

Aku memang tahan je sakit kepala ni.
Sebab nak ajak D pergi nengok wayang.
Huhuhuh...
Boleh pulakkan.
Aku tahan tak makan ubat.
Takut mengantuk. Nanti rugi dating aku.
Batuk tu susah sikit nak tahan la.
Aku bilas dengan air kosong je.
Bila agak2 nak batuk terus tu, aku minum air.
Fuhhh... lega kejap.

Akibatnya, sepanjang dating banyak kali la aku ke tandas.
Tak pe... janji dapat sambung dating pastu kan...

Lepas balik klinik, kami ke cheras sentral.
Ingatkan nak pergi pavilion.
Amboi.. request dari D. Katanya nak tengok wayang.
Tapi ada sound sistem yang best.
Tahu tak dia nak tengok cerita apa??
NINJA TURTLE

Best cite tu. Nanti aku review yek...
Eh.. perlu ker? tengok la klu aku rajin.


 Before tengok tu, kitorang g makan.
Aku request nak makan soup.
Tekak sakitkan.
Tak boleh makan pedas dan kering2.
Perit nak menelan nya.
So, kami pilih old town.
Mahal la old town sekarang.
Aku makan berdua dengan D dah nak RM50

Lepas makan, br pergi tengok wayang.
Habis tengok wayang, kitorang beli bahan masak sikit kat Jaya Grocer

Aku memang suka shopping kat sini.
Barang dia fresh.. Rasa macam semua sayur2 dorang sedap je.
Hohohoh..
Lagi pun, kalau nak cari bahan organic, sini memang banyak.

Lepas shopping, aku cakap ngan D nak gunting rambut.
Huhuhu.
Banyak sangat gugur dan rambut ni.
Lagi pun, pagi2 basah rambut pastu nak trus bertudung susah.
Nak pakai hair dryer memang tak la kan.
Masalah amik masa aku pagi tu 1 hal.
1 hal lagi, rambut aku senang kasar klu pakai hair dryer tu.
Apsal yek. Panas sangat kot.

Pastukan.. rambut aku, tak cantik langsung.
Laki aku siap panggil BOOLATT...

Ohh.. sentap!
=D

Lepas selesai.. balik rumah masak!!!
Ehh.. bila masa aku nak rehat ni??
Kata MC...
Memang tak!!

Lepas masak nasi, sediakan bahan2 untuk masak dulu.
Pastu, makan ubat. Siap2 untuk amik kids.

Huhuhu..
Kesimpulannya.
Aku tak MC pun semalam.
Macam ponteng kerja je.
Tapi,tak berdosa.
Ehh..
Ayat sengal dah keluar... koh..kohh...



Nah.. belanja gambar sendiri tanpa watermark.
Sila jangan kopi!! aku cubit nanti.





Aku yang belum sihat tapi kena kerja
Allene

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. oih..smlm pun kitorang dating..ala bekfes sekali je pon..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekpes pun ok gak cikna.. lin dah lama tak dapat bekpes ngn husband. ohhooh

      Delete
  2. sis..mmg seronok kalau dapat detim ber2 je.. hehe
    smg cepat sihat ye

    ReplyDelete
  3. Jangan kata anak 2.. y ank sorang ni pom x smpt dating b2.. tp ni asya dh besar adalah gak pluang.. time dia g tuisyen or g school.. tp lya ct.. blh la dating b2.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi kan lya... kadang2 nak dating pun asyik teringat anak je.. baik tak payah dating... =D

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo