kbba

Latest Posts

MISI kuruskan badan

By 5:43 PM , , ,

As salam...

Aku dah cool ni...
Saja emo pagi2.
Lagi2 bila ada orang tak datang kerja...
Semua aku kena jawap.
Project 2009 pun tanya aku...
Macam nak bagi kaki pun ada.
Aku kerja kat sini 2010 ye...
Pang kang!!!
Emo kejap....





































Ok.
aku sekarang ni, tengah amik mood nak kuruskan badan.
Yo la.. sejak kahwin.. aku mana pernah diet2 ni.
Asyik melantak je kerja aku tu.
Konon2 dah ada laki.. tak payah diet dah..

Hohohoho..
no konon2 ye allene pasni...
Kena diet.
Laki aku lagi kurus dari aku.

Bila aku gemuk. Nampak la aku lagi tua.
Tak mo..tak mo...
So... MISI untuk kurus...

Memula pilihan aku nak buat diet atkins.
Tapi.......................
aku tak sanggup tengok menu2nya.
Tengok orang lain buat macam boleh je.
Tapi, aku asyik main tipu je.
Last2 aku kena fikir cara lain.

Aku kekal kan pemakanan sihat.
Dan kalau boleh say no to NASI.
Tapi, kadang2 aku amik gak.
Tapi, 2-3 suap je.
Ye la.. sekarang kan musim raya.
Tak kan tak pergi beraya kan.

Bila open house. Sah2 ada nasi impit or lemang ke.
Acaner tu?? kot nak cakap dengan aku tengah diet tak leh makan.
Kecik hati tuan rumah kan.
So, aku prefer jaga hati tuan rumah. Makan sikit la.
Pastu amik lauk lebih sikit...
Hohohoh

Kiranya aku pantang nasi... tapi makan lauk.
Cenggitu la diet aku.

2 minggu lepas raya, aku dah start diet.
In shaa allah, next week aku dah start puasa pula.

Kali ni, aku memang betul2 nekad nak kurus.
Aku nak senam.
Tapi, kekangan masa.
Aku google senaman yang boleh buat kat umah.
Aku download senaman dalam youtube tu.
Harap2 bukan tinggal harapan je la usaha aku ni.

Aku gigih nak diet bukan apa.
Aku planning nak mengandung lagi 5 tahun.
Ye 5 tahun. Lamakan aku cuti.
Takkan la aku nak gemuk je.
Mengandung gemuk.. tak mengandung pun gemuk..
Tapi. Aku tak sure la boleh ker bertahan.
Sebab haris baru setahun aku dah rindu nak mengandung.
Boleh tak??

Tapi, aku nak fokus pada family dulu.
Nak besarkan anak2.
Nak sekolahkan dorang.
So, 1st thing aku kena buat adalah sihatkan badan aku dulu.
Boleh leh handle family kan.
Itu pengorbanan aku.

Lagi pun kalau kurus, nampak sikit la molek dari sekarang.
Sekarang teruk benor tembam aku.
Nampak sangat muka senang hati makan sedap.
:P

Hari tu, aku ada buat check up kat ucsi ni.
Student punya event kot.
So, free... rajin2 la aku buat.
Bila dia check berat aku sekarang ni 66.6kg.
AMBIIKKKK...

Terkojottt aku

BMI opkos terlebihkan.
Yang lain semua ok.
Cuma berat aku la problem sekarang.

nampak ke idokk ni?? nasib hang la... hp cikai.. gini la gupanya.


Aku minum air bergelen gelen sekarang ni.
Kerja aku asyik pergi toilet je la.
Agaknya mesti orang ingt aku tak ada kerja.
Asyik berjalan jalan je.
Huhuhuhu...

botol air ni, sehari aku akan refill 2x. Sekali refill 1.5
Cukup kot tuk keperluan aku.

Nak share menu2 rupa makanan yang aku makan.



Bendi berlada dan ayam panggang

Golden salad and ayam panggang


Dan 1 lagi usaha aku... aku kan peminat coffee.
Jadi.. ini la yang aku cari.

Miracle slimming coffee

Harap2 menjadi la usaha diet aku ni.
Huhuhu...

Pagi tadi aku timbang berat dah 63kg.
Entah betul entah tak.
Aku nak beli penimbang digital.
Huhuhuhu... br puas hati.

Nak tengok aku yang chubby.









aku nak kurus,
allene





You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Lya doakan moga misi lin tcapai..
    Lya mmg xleh gak nk tgl nasi.. cuma at least sekali sehari mkn nasi.. selain tu cuba minum the tnpa gula letak lemon kt dalam.. cuma la amalkan..bgus buang toksin kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minuman tuk detox tu blum cuba lag lya.. soon in shaa allah.. ihhihi

      Delete
  2. Tinggi awak berapa? Saya tengok tak de la gemuk sangat pun, huhu. 66 kg tu berat saya masa awal2 pregnant. Sekarang baby dah 9 bulan, alhamdulillah berat maintain 60kg.. target nak kurus lagi 5kg..boleh ke? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggi saya 157 eamy.. uhuhuhu bila gemuk.. nampak huduh... gemuk pendek... ohohoh

      Delete
  3. hati nak..tapi otak jem kejap bila tengok makanan..haha.harap ciknaa akan ikut jejak lin eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. go cikna.. go... mari kita sama2 sihat dan kurus

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo