kbba

Latest Posts

D.I.Y - Tempat pin tudung

By 9:30 AM , , ,

As salam...

Hahahah...
gelak sikit. DIY la sangat ko lin.
Ini semua poyo!!!
Save bajet punya pasal kan..kan..
Pastu, pin tudung asyik hilang je kan.. kan.. .
Memang la sangat.

Pin tudung, walaupun sejuta korang beli mesti hilang gak kan..
Hahaha...
Sama la.
Mana aja aku campak.
Lagi2 jarum peniti.
Kalau laki aku nampak, mesti menjeling dia pandang aku
Haahahah...

So!!!

Bila aku dah stress pagi cari pin tak jumpa, maka...
Tercipta la 1 alat penyimpan pin tudung
Ala2 deko poyos iolls itu.

BEFORE



Ok, yang ni DIY before.
Tapi, tak practical.
Double tape tak nak lekat kat bendalah tu.
Asik jatuh dan puas la aku mengutip segala mak nenek tu.


AFTER
Yang ni after gitu...
Aku guna notice board yang beli kat Daiso.
Murah je. RM5.
Pastu veli de ringan.
Double tape boleh letak kat perimeter board tu.
So, memang tak kan tanggal.
Pastu aku pun tak berani nak letak benda berat.
Lagi selamat gitu.

Spec mata pun leh letak.
Kat bahagian bawah please jangan letak pape mummy ye.
Anak aku dah banyak pecah kan banyak barang.
Grrrrr~~~~ stress aku.
Nasib botol minyak wangi belum pernah pecah lagi.

Ok itu je.
Serious cara ni memang senang korang nak pilih pink match dengan tudung.
Pastu mula la teringin nak menambah koleksi pin2 tudung ni.
Hihihi...
Pin tudung yang ada pun D beli dengan budak opis dia.
Hahahah..
Aku orang paling kedekut nak beli pin.
Hahaha.. boleh plak kan.

pssstttt.... cantik tak cekak rambut aku???
ahahah... anak perempuan tak adooo..
Aku fefeling gurlishhh gitu.

OK bye.

truely,
Allene


You Might Also Like

12 leave a massage here...

  1. bagus gak idea ni....senang nak amek pin..kalau letak dalam bekas pun asek la hilang je memanjang...hahahah

    ReplyDelete
  2. buat boleh.. nak ikut peraturan letak bailk sini tu payah..haha

    ReplyDelete
  3. Kretip nya.. xterpikir plak cara cam nie

    ReplyDelete
  4. haha.. sokong.. asal beli banyak2, bila cari balik 1 atau 2 je yang jumpa.. yang lain ntah hilang ke man.. kihkihkih.. kretip! nnt nak buat jugak la.. selama ni letak dalam kotak kecik tapi susah nak godek2.. hehehe

    ReplyDelete
  5. :) kreatif sungguh..boleh nk tiru ni

    ReplyDelete
  6. hihihi..memang kreatif tu sis,, boleh ikut nti..klu pin memang sllu hilang..hehe

    ReplyDelete
  7. senang nak pilih selain tak hilang dah..

    ReplyDelete
  8. kreatif lagi selamat. sebab kalau pin ni merata2 risau dpt kat budak kecik jd lain. mintak dijauhkan. :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo