kbba

Latest Posts

Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

By 2:01 PM , , , , , ,

As salam...

Ok, selesai dah bawa Harris ke zuhairni homeopathy.
Kenapa Homeopathy??
Bukan pakar kulit?

Jawapan mudah je.

  • Aku nak mengurangkan penggunaan dadah dalam badan anak2.
  • Biar kita bina immune secara semulajadi. 
  • Dan yang paling penting ianya 100% Halal. 
  • Dr lebih teliti dan detail dalam beri penerangan. 

- dia pegang tangan anak aku tu. tak macam dr aritu... uhuhuh

Ianya juga adalah rawatan di Raja London.

                                    



Homeopathy ni dia tiada kesan sampingan.
Semua bahan yang terkandung berasal dari bahan2 semula jadi.
Macam bunga, herba dll.
Alam ni, Allah dah jadikan dengan pelbagai tumbuhan dengan keistimewaan dan kelebihannya.
Cuma kita kena mencari keistimewaan dari setiap yang dicipta.



Macam yang kita tahu, penggunaan dadah dalam ubatan memang ada bagusnya.
Ianya akan cepat sembuh.
Tapi, tetap akan berulang dan terus berulang.

Tapi, Homeopathy dia akan pulih kan dari dalam.
Macam kes Harris, Dr beri dia ubat bersihkan darah.
Dalam bentuk cecair.
Rasa macam air kosong.
So, budak2 tak kan susah nak makan ubat tu.
Selain tu, Dr bekalkan juga ubat cream yang terhasil dari bunga bungaan.
Aku siap tanya apa ingredient cream tu kat Dr.
Dia kata jangan risau. Semua dari bunga2 je.
Tersengeh je la aku... :P

Selepas seminggu Harris akan ada rawatan susulan.
Dr. nak tengok kesan selepas makan ubat seminggu.
Mungkin lebih banyak yang keluar dari kulit Harris.
Sebab dia akan keluar kan segala yang ada dalam badan.
Aku suspen gak bab ni.
Yela, sah2 harris lagi menggaru.
Tapi, Dr. kata tak pe, bila semua dah keluar nanti dia akan elok.

Aku bukan la mommy yang tolak teknology.
Cuma aku rasa ada betulnya kalau aku kembali ke Natural Remedy ni.
Serious aku cakap, kalau korang banyakkan membaca pasal dunia perubatan ni, korang akan pilih natural remedy.
Kesan sampingan bahan dadah yang terkandung dalam ubatan terlalu bahaya.
Sebab tu, bila kita menyusukan anak, dan kita minum ubat batuk, anak tu boleh meninggal. 
Ada kes begitu.
Nampak sangat ubat batuk tu terlalu bahaya.

Ubat homeopathy ni, sesuai juga untuk bayi.
Sekarang pun, bayi bawah setahun kalau kita bawak pergi klinik, tak ada ubat.
Kerajaan pun dah larang.

Belum lagi ubat2 lain. Ubat demam, selsema.
Bila makan kita mengantuk.
Itu semua kesan sampingan.
Yang akan merosakkan badan kita sedikit demi sedikit.
Sebab tu, mula la macam2 penyakit yang akan muncul di hari tua kita.

Fuhh..
Panjang dah bebel kak long korang ni.
Ok, orang2 area Cheras yang teringin nak mencuba rawatan zuhairni homeopathy
Boleh la ke cawangan sungai besi.
zuhairni homeopathy ada 3 cawangan.

Area KL pun ada.

Untuk info lebih boleh pergi kat website dorang  >>link<< 
Atau pun boleh pergi ke FB  >>link<<



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. hemeopathy ni mmg bagus kan..tapi area gombak ni susah nau nak cari..

    ReplyDelete
  2. lya setuju juga kaedah rawatan homeopathy..cuma kena sabar..sbb kesan dia lmbat sikit kan

    ReplyDelete
  3. tq 4 sharing allene. satu alternatif jugak utk dapat rawatan.

    ReplyDelete
  4. Setuju. Homeopathy ni mmg bagus. Dulu kite selalu gi yg kat keramat nye .. Tp doc tu dah meninggal ..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo