kbba

Latest Posts

Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

By 9:43 AM , ,

As salam...

Hi korang!!

Aku tahu mesti ramai tak layan cerita ni.
Ok, faham... cliche kan.
Cerita kahwin paksa.
Last2 tangkap cintan tergolek golek.
Hohohoh....

Sama la dengan cerita ni.
Aku dah baca pun novel ni.
Tulisan ACIK LANA.
Favorite author ku ini.



Kalau nak diikutkan, cerita acik bukan semua cerita kahwin paksa.
Aku rasa ni je cerita kahwin paksa.
Tapi, disebab kan sebelum ni cerita kahwin paksa, jadinya orang dah bosan.
Tak pe acik... We all your fan akan terus support.
Kalau tak dapat tengok kat TV, tengok kat TONTON.

Cerita ni lakonan Fahirin Ahmad dan Sara Ali.
For me.. dorang ni pelakon yang hebat.
Watak yang di bawa pun menjadi.
Cuma tak cukup hencem dan lawa seperti yang dibayangkan dalam novel.
Normal la kan.
Dalam novel macam bidadari... hehehe

Aku suka lakonan amy mastura gak.
Walaupun macam tak sesuai je dia jadi mak.
Tapi, ok la.


Tapi, bila layan lama2 best tau.
Sara Ali memang bawak watak bagus.
Fahirin pun ada aura dia sendiri.
Dan dayang2 gedik memang penyeri.
Hahah...
Ok, aku mengaku aku memang suka cerita melayu.
Tak salah kan.

So korang tengok la.
Kita support cerita melayu adaptasi.
Korang takkan menyesal.
Ikhlaskan hati masa tengok ye.
Hihih...

Cerita ni, lagi better dari cerita "Aku isterinya" 
Yang diadaptasi dari cerita Acik Lana juga. "Aku bukan Mistress". 

Well done all.
And congrate Acik. Cerita ni dah hujung nanti mesti ramai layan.
Sebab iolls dah tahu apa jadi. hiihih...
Jom layan....
=D 


Drama TV3 Slot Akasia
Hari: Isnin – Khamis
Jam: 7 malam – 8 malam
Saluran: TV3
 
 
Ikhlas dari peminat novel melayu
Allene

You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. so far akk belum missed lagi cerita nih..yeahh...akak suka sara ali tuh..pandai bawak watak macam giler2 gitu

    ReplyDelete
  2. Haha! Memang kliche sgt citer kawen2 paksa cani.. Tapi layan jugakla.. Hahaha..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. Pernah ngk cete ni skali je kat tv..almaklum la payah nk ngk tv..tp novel ni da abes bace da..best!

    ReplyDelete
  4. oh.. novel juga rupenyer jarang tgk cerita ni.. lebih suka baca novel

    ReplyDelete
  5. Terus terang Muz mmg tak follow, walaupun share link tonton drama ni dkt blog. Xminat plkon wanita dia, plus takda masa, n waktu tayang xsesuai...Hehe. Tp novel dia dh baca lama dah...

    ReplyDelete
  6. best ke?hari tu tengok kejap pastu dah tak follow.hehe

    ReplyDelete
  7. mula mula tu..rasa sara ali macam tak best ja.. tapi lama lama dah suka pula. menjadi wataknya..amy mastura lak lembut je ..suka

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo