kbba

Latest Posts

Makan je kerja aku ni!!!

By 10:00 AM , ,

As salam...

Hohoiiiii!!!

Entry makan2 lagi...
Alhamdulillah..
Bak kata orang, rezeki Allah bagi.. tak baik merungut.
Ehh.. silap..
Aku bukan merungut.
Aku cuma psyco diri cuba jangan melantak banyak.
Kan tengah diet...
Lagi pula, islam tu ajar...
Makan berpada pada je.
Berenti sebelum kenyang kekdahnya...

Apa pun tanggapan orang.
Biar la kan.
Alhamdulillah..
Rezeki bulan ni, makan bbq 2x.
Hohohoh...

Haritu, kat sg.gabai..
Yang ni pula kata rumah mak.
SIL whatsapp kata nak buat suprise kat laki dia a.k.a adik aku ler.
Nak buat bakar2.
OK!!  iollss ok je.
Lagi pun jumaat tu, memang kitorang cuti.
Layazz je makan2 ni.
Dia kata makanan semua dia bawak
So, bawak perut kosong je untuk sumbat.
Memamg betul2 perut kosong aku bawak.
Hahaha... *gelakjahat*



Kek ayah dah beli.
Ayam, mak dah siap perap.
Sedap mak.
Kambing, sotong dan udang SIL bawa.
Kambing perap dia pun sedap.
Hhuhuhu... memang jahanam diet.
2-3 keping gak la aku ngap sorang2.
Heheh.

Tak ramai pun yang mak jemput.
Adik iolls tu pemalu.
Kang dia patah balik JB haru.
Sapa nak sambut besday.
So, agak2 je la majlisnya.
malu la sangat ko kan ngah..




Nak tunggu besday boy sampai punya la lama...
Last2 kitorang ngadap ayam bakar je dulu.
Bila aku sibuk2 kat dapur, tetiba laki aku datang bawak box polistren.
Miii tolong bersingkan udang dan sotong...
Haaa???
Banyak gila kot.
Hohhoho..
Ehh.. tapi serius tengah rajin. Senyum je aku buat kerja.
Aku pun siang udang dengan sepupu aku.
Udang tu, suh adik aku cuci.
Pastu D gaul2 kan dengan garam dan kunyit je.
Tak payah nak perap sangat la oiitt...

Siap semua aku join melantak kat depan.
Tengok perangai si Harris menggeleng semua orang.
Dia ngorat anak dara orang kauuu..
Memula dia kacau baby isap puting.
Dia cabut puting baby tu, pastu dia bagi balik.
Sampai budak tu menangis la.

Bila baby dah tidur, dia kacau kakak baby pulak.
Dia kejar budak tu, sebab nak CIUM.
Siap pegang kepala lagi tu, nak cium...
Aku rasa macam.... Haaaa??????
Siapa ajar ni???? walaupun dalam hati aku tahu, aku yang ajar... ohohohho

Berlari2 budak tu takut kena cium dengan Harris.
Hafidh dah selamat main dekat luar.
Hihihi. Bapak dia ado tolong tengok.

Lepas makan, harris dah mula mengamuk nak tidur.
Mummy dia pun amik kesempatan meluruskan pinggang kat bilik.
Siap berekon lagi. ihhihi.

Ok la. itu je untuk besday pak ngah...


happy time
Allene

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. syoknya berbbq.....ain last berbbq time raya lepas....

    ReplyDelete
  2. anak lelaki memang lain sikitkan buas dia sis..
    macam akk dak Aish tu pun akk rasa eh..gini ek perangai boy..hahahah..

    ReplyDelete
  3. perghh..makan sedap., ada udang lagi tu..huhuhu..

    ReplyDelete
  4. adeh.. nak buat entry mkn jgak la.. huhu

    ReplyDelete
  5. Sapa la yg tak suka makan kan? Smua pun suka ;)

    ReplyDelete
  6. Hihihi kelebihan ada anak kecik.. anak nak tdo, mak bleh join sekali "sebab nak tdokan anak". Terutama kalau bfeed..hehehe amik kesempatan laa mak punn :p

    Join GA jom
    http://thehealthinspector.wordpress.com/2014/09/22/saya-nak-sihat-giveaway/

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo