kbba

Latest Posts

Novel review - Dia isteri luar biasa

By 11:30 AM , , , ,

As salam...

Terserlah kerajinan kak long korang ni meng'update" blog.
Hohohoho...
Sebelum aku terlupa jalan cerita buku ni, baik cepat2 aku share.
Mana la tahu, kot2 korang yang was2 nak beli ke tak...
Bila terbaca blog picisan ni, ehh... dah ada jawapan.
Kan.. senang.
:P



Dia isteri luar biasa
Umi nadzimah

Tajuk je dah mengancam kan.
Apa je la yang luar biasa
So, isteri2 mesti nak tahu kan.
Kot2 la boleh pakai untuk memikat si suami.
Gitu...
Poyos sangat ko kak long.



Cerita mengenai seorang perempuan yang sangat berdiri dikaki sendiri.
Tak mengharapkan lelaki dalam hidup dia.
Anti lelaki. Tapi bukan lesbian.
Di sebabkan bapa yang selalu memukul mak, dia jadi macam tu.

Tapi!!!

Dia teringin nak ada zuriat sendiri.
Waris untuk perniagaan dia.
Dan waris harus la perempuan juga.
Boleh gitu???

Nak tak nak, dia kena la kahwin.

Tapi, dia kena cari suami yang capai ISO dia.
Tak nak nanti anak dia terhasil dari lelaki yang bukan2.
Macam2 halkan.

Nak cari siap interview uollss..
Pitam aku baca.
Macam2 calon laki keluar.
Lawak pun ada.

Dan akhirnya dia jumpa.
Tapi, bukan yang pergi interview tu la.
Dah memang jodohkan.

Alam perkahwinan dia memang lawak.
Senyum2 aku bacanya.
Korang baca la best!

Yang luar biasanya lagi, dia suka offer laki dia kat orang lain...
Seee??
gila ke tak?
Tu yang pening laki dia tu.
Aisshh... best la cerita ni.
Masa aku type pun boleh terbayang2 scene ni.
Chhooiiii...

Aku bagi 9/10 bintang.
Saya suka..saya suka...

Tak silap cerita ni akan di adaptasi.
wah... lompat2 aku nak tengok

Yang nak baca separuh tu, leh pergi kat tuan penulis punya blog kat sini >>link<<

Yang sanggat menggalakkan beli
allene

You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. dulu rajin beli dan baca novel.. sekrang ni macam dah kurang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros... mood membaca mmg macam air laut, ada pasang surutnya...

      Delete
  2. mcm menarik ni..
    tajuk pon dah curlass

    ReplyDelete
  3. ada novel nie jugak tapi sampai la nie x abis2 baca lagi...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak habis..? ihhihi lin tak boleh baca separuh ni kayrul.

      Delete
  4. Selalu gak baca novel ikut masa...klau ada masa leh l layan..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo