kbba

Latest Posts

Rezeki Ayam Pandan

By 1:59 PM , , ,

As salam...

Macam tak sangka...
Betul2 tak sangka....
Ramai orang order Ayam Pandan dengan kami.



Dulu, tak terfikir pun nak jual.
Tapi, masa hari raya bawak balik kampung, rmai pula makcik pakcik nak beli.
Kami tolong belikan. 

Bila mak buat open house, ramai pula tanya beli mana.
Kami tolong belikan. 

Lepas tu, alang2 nak tolong belikan, kami pun tanya lagi, siapa nak join beli.
Ramai pula nak join beli.
Kami pun tolong belikan.



Yang paling tak sangka, ada yang tak kenal whatsapp tanya pasal ayam pandan.
TQ to this BLOG... my love... #imladyadie. 
Ramai dapat info dari sini.
Kalau dari FB tu, opkos la kengkawan je kan.
Sangat tak sangka rezeki yang datang.
TQ pada yang beli.

Tapi, kami memang tak keep stock.
Sapa nak, memang kena tunggu lama sikit.
Kami bagi yang fresh...
Datang terus dari JB.
Pakcik yang buat semua ni.
Kami, suami isteri tukang jual je.
Tak untung mana pun.
Tapi aku tahu, memang berbaloi beli.
Murah dan sedap.
Nak buat sendiri pun boleh..
Google je la resepi...

Tapi, kalau tetamu datang, baru terhegeh2 nak perap ayam memang tak la kan.
So, senang order dengan aku.
FROZEN let it go....
Keluar peti, pastu bakar kat magic pan.
Senang kan... susah gak aku tak tahu la kome nak senang macam mana lagi.

Cukup la untuk bulan ni, jualan ayam pandan kami.
Sapa nak untuk next month????
Whatsapp aku. 019-2523932
Area putrajaya/puchong/cheras boleh je nak hantar.
Tapi, yang jauh2 kita bincang kat whatsapp ye.



Bukan tak ada service untuk frozen delivery/cold delivery.
Ada...
Tapi, harganya mahal.
Korang leh dapat 2 kotak ayam pandan.
Aku tak nak la susahkan semua pihak.
Mana yang jauh2 tu, klu aku nak travel, nnt aku roger.
Ok, tak mo sedih2 ye.
Serius, aku tak boleh nak pos kan.
Banyak masalah.

Untuk pengetahuan korang so far ayam pandan ni, aku tak charge pun delivery.
Semua atas poket sendiri.. nak kata huntunggg sangat tu tak ada la.
Rugi pun tak adalah.
Tapi, kami suka bila ramai orang order...
TQ...TQ.. sila order lagi.

sekian...


     iklan dari Arts Touch

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. rezeki salu dtg kita tak sangka kan?

    ReplyDelete
  2. dapnya...tp tgu pas pantang la...skg mcm tk sempat aje dah...haha

    ReplyDelete
  3. Sedapnyerr..alhamdulillah rezeki allene

    ReplyDelete
  4. eehh.. mcm nak try jugak laa yt... caner nie???roger2 ke??

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo