kbba

Latest Posts

Cerita korea Temptation mendapat sambutan dari para suami

By 1:51 PM , ,

As salam...

Haaaa...ko, pangjang tajuk entri.
Kahahahah....

Korang tengok tak cerita Temptation?
Cerita korea kat channel 393 Astro tu...


Aku memula tengok dah sampai episod berapa entah.
Tapi, tengok gak sebab ada heroin cerita Winter Sonata tu.
Tua da minah tu.
Tapi, muka cantik aja.
Plastic surgery kah??
Entah la.

Jalan cerita tu, kadang menyakitkan hati.





Si suami yang jatuh hati kat perempuan lain
Kecian isteri tu.
Last dorang bercerai gak.
Kalau aku pun mintak cerai.
Dah terang terang laki dah tak suka.
Tapi, bila fikir balik... tak nak la cerai.
Kasi warning itu perempuan tua jangan ganggu laki kita.
Hohohoh...



Lepas bercerai seronok la dorang bercinta.
Pastu ex wife dia kahwin dengan pesaing perniagaan kekasih laki dia.
Ha... pusing2 je cerita ni.

Yang pelik nya...
Dalam banyak2 cerita korea, ni la cerita yang beria ia laki aku layan.
Pelik gak.
Aku pun kekadang menyampah nengoknya.
Ye la.. kisah cerai berai ni, tak elok tengok.
Kan..kan...

Tapi, bila hari Isnin dan Selasa je, laki aku dah ingatkan.

"Yang cerita temptation..."

Cerita apa tu???
Leh terlupa takut plak kan..
Kahkakak...

Tak pun, bila kitorang kat luar...

"Ala... tak dapat tengok cerita temptation... "

Entah kenapa laki aku minat sangat cerita ni.

Kalau tak, time aku nak tengok cerita korea je, dia mesti tukar channel lain.
Fav channel dia, AFC.. TLC... apa saja la yang kaitan dengan makanan ni.

Bila aku tanya, napa suka cerita ni??
Dia pun tak tahu.
Mungkin sebab dah layan dari awal katanya.
Kadang2 tu, bila aku sibuk tak sempat tengok, dia la yang cerita kan semula
Apa yang terjadi.
Wahh.. kuat betul penangan cerita temptation ni.


Apa yang sebalik aku pun tak pasni.
Musykil sungguh ni.
Haha...

Malam ni, last episod tu.
Aku tak nak masak...
Yeahh...
Nak beli popcorn makan sambil tengok temptation last episod..
Weee... jom layan.

Nasib tengok cerita ni dengan bini sendiri.
Hohohoh.

peminat koya
Allene


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Hohoho..
    Mimie layan citer korea channel 729
    Cheo yong. Paranomal detective..
    dah abis pun.. 10 episod je..
    haha.. best jgk

    ReplyDelete
  2. Bagus la dear review cerita kegemaran korea ni...julia dh lama x menonton tv...tv kt rumah tuh jadi perhiasan utk upin dan ipin Qi tgk...so maknya bertabahlah hehhe

    ReplyDelete
  3. Hana lama dah tak follow korea pasal takut sangkut nanti byk keje x jadi. Tapi cite ni best sebab masa episode akhir dia mkcik2 and pakcik Hana duk depan tv sampai kami dtg dia kata "duduk dulu ye, nakhabis dah cite ni". Sabao je la..

    ReplyDelete
  4. best ke citer nih?tak follow sangat.tengok gitu2 je so x bape paham.kalau best, macam nak download je...hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo