kbba

Latest Posts

Dari Muar ke Cheras 8 jam

By 9:24 AM , , ,

As salam...

Aku kembali.
Walaupun last week poyo2 je ayat tak sempat nak update bagai.
Tapi, aku tak leh la wei.
Dah terbiasa.
Sampai opis buka FB,TONTON dan blog

Tengok2 eh.. bertambah follower rupanya
Alhamdulillah...
Tengok2 eh.. ada comment.
Ok, approve.

Seronok sebenarnya bila ada orang baca bebelan kita.
Ngeee....~~~



Ok, back to title aku arini.
Ada kerja gila dari muar ke cheras 8 jam ko.
Menggila aku dalam kereta.
Sakit pinggang badan...
Lagi paling sakit mental aku.
Adoi...
Anak2 aku dah la macam2 hal dalam kereta tu.
Naik hangin je kerja aku.
Huhuhu
Ampun ye nak.
Emosi mummy terganggu.



Dari Muar kami gerak pukul 12 tengah hari
Sebab tu la orang kata keluar rumah pukul 12 tengah hari ni tak elok.
Memang pun.
Kan dah kena hadap jem

Tak keluar dari muar lagi dah jem.
D ikut jalan lain
Ok, clear kejap, pastu ada excident kat pedas, D masuk ayer keroh ikut jalan dalam.
Jalan nak menghala ke Senawang jem gila.
D keluar nak amik highway plus semula.
Jem juga.
Last2 kami ikut linggi pergi singgah tengok moyang MHA.
Masa tu dah pukul 3 petang.
Bagi budak2 makan, D solat
Selesai, kami gerak semula.

Ikut laluan PD.
PD jem, tapi boleh hadam lagi la.
Sampai nak menghala ke Sepang.
Ambikkk ko.
Jem menjela.
Dah, aku cakap ngn D, hadap je la.
Jangan nak pusing2 lagi.
Sana sini jem.
Sama je.

Sampai aku bebel2 cakap ngn D, kalau camni tak payah balik kg.
Kahhkahahaha...
Marah sungguh aku.
Dah la budak2 ni, macam2 ragam.
Dengan Harris tak sihatnya.
Adoii. Dugaan betul

Sampai umah je, anak2 sambung meragam.
Dah tu, aku dah rasa busuk gila.
Terus g mandi tinggalkan dorang yang menangis2 tu.
Masa mandi tu aku rasa gigil gila.
Pastu dah siap2 aku rasa aku demam...

Haaa..
Memang demam.
Duduk 8jam dalam kereta betul2 buat aku demam.
Sampai ke tulang wei sejuknya...
Huhuhuhu....

Sadis kan.
Ok la.
Selamat menyambut Aidiladha korang.
Nanti la aku merepek dan meraban lagi.
Semoga ada yang sudi baca.

As salam...
Allene

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. fuhh...jem teruk ek semalam...daku balik dari Batu Pahat ke KL hari Ahad aritu 2 jam lebih je...x jem langsung..jalan clear...xsanggup nak balik semalam n mengadap jem..huhuh..

    ReplyDelete
  2. kita blk Selayang sajo.
    40 minit sampai ;p
    jgn jelesin gwe dong...kihkihkih!

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo