kbba

Latest Posts

Happy 30th Birthday CINTA - BUTTERFLY PARK KL

By 1:34 PM , , , , , , ,

As salam...

Wow my cinta hati dah pun 30 tahun.
Dah masuk 3 series... hahaha... tua dah laki iolls...
:P

Marah dia bila  aku asyik remind dia dah 30.
Ala D, relax la.. baru 30.
Orang laki umur 30 tahun ni macho apa...
Hihihi...
Macho kat bini je yek. Bukan kat orang lain.
Babap nanti!

Ok. small celebration untuk hubby.
Simple je oittt... ujung2 bulan ni, memang kering semendang.
Kalau nak grand2 kena sedia kan duit dari awal2 bulan lagi.
Huhuhu...

Masa memula kahwin sambut simple je, kat bukit ampang. >>link<<
Lepas tu, aku suprise dia dengan cupcake delivery to office >>link<<
Last year plak, kat gold coast ko... hahaha anak dah 2, aktivity family la jadinya >>link<<


Tahun ni....???  meh la baca.






Lin teringin nak buat suprise tuk hubby.
Tapi, idea tu tak datang.
Adoi... klu ada pun, banyak sangat pakai modal.
Tak pe la D, kita buat simple.
Janji ada kenangan setiap tahun tu.

Tapi, aku rasa tahun ni, aku paling excited nak celebrate besday dia...
Special angka.  Aku kan suka no 3.
Bila dah sampi 3 series ni, rasa macam cinta hati tu semakin matang dan macho.
:P

Bila anak 2 orang ni, korang jangan nak berangan sangat la nak candle light dinner ker,
Nak dating check in hotel berdua ker...
Boleh tu memang boleh.
Tapi, kitorang nanti asyik ingat anak je.
Huhuhu...
Dah biasa marah2 pun, tidur cari anak, peluk cium.
Baru lena.
Nak tinggalkan anak rumah BS or parent pun rasa tak enjoy our day nanti.
Huhuhu... so, marila kita buat activity untuk family.
Not for couple.

Rasa2 kitorang g mana???
Masa pos kat Fb ramai teka ZOO or Farm Ville
Tapi bukannnn...
Cuma adik beradik je la.. hahaha...
Kitorang celebrate besday daddy kat

TAMAN RAMA-RAMA KL.

Hahahahha sila jangan gelak.
Aku memula nak gi bird park.
Tapi, bila nengok tiket price nya.
TQ je la yeah..
Tu belum g makan2 untuk celebrate besday daddy lagi. Hohohoho
Nampak tak, berkira aku.

Seronok tau pergi sana.
Especially si abang Hafidh.
Adik pun dapat explore gak.
Laju je dia jalan.
Aku plak risau takut dia hilang.
Ye la, sibuk kita tengok2 dia dah jalan entah kemana

Sampai je Butterfly park ni, nak masuk parking FULL.
Maybe public holiday sabtu haritu.
Then, aku tanya counter nak park mana?
Ye la kan, kang tak pasal2 kena saman plak.
So, dia suruh park je kat tepi jalan raya.
Korang yang nak pergi parking full tak pe, park je kat tepi jalan yang bawah pokok tu.
Senang.
Parking free je tau.

Ok, siap parking kitorang pun pergi counter beli tiket.
Harga tiket untuk dewasa RM10 je.
Kanak2 bawah 4 tahun, FREE.

Lepas bayar, korang boleh masuk ikut sebelah kaunter tu.
Hahaha sebab aku pun tercari cari mana tempat masuk.
Blur betul masa tu.
=D

Masuk je... rama2 berterbangan...
Woowww...
Hafidh jerit2... butterfly..butterfly...

butterfly ni, aku tak tahu kenapa, dia jatuh.
tu yang boleh tangkap gambar senang tu.

Ini pula bunga raya yang dia sembur dengan madu dan air.
Butterfly yang malas cari bunga lain, boleh la makan kat sini.

besar tau butterfly ni. Merata rata ada je dia.
                                                  

Serius cantik butterfly situ. Yang besar2 pun banyak.
Kadang takut plak aku. ahahhaa...
Anak2 aku berani je.

Kolam ikan dan akuarium pun ada.
Bukan semata butterfly je yang korang leh tengok.
Masa kat kaunter, dorang ada offer nak beli makanan ikan or tak.
Aku pun macam blur je.
Apsal nak tengok butterly nak bagi makanan ikan plak.
Disebabkan aku catu belanja. Hahaah
Aku kata tak payah la. :P

masa nampak ikan ni, aku over.
Serius tak tipu. Ikan2 tu, dapat makan kemain suka.


yang ni kurang manarik sikit la..


tengok la, betapa banyaknya ikan.Besar2 plak tu

excited bebudak ni

Yang over mesti la mummy dia kan.
Anak aku biasa2 je.
Tapi, bila nampak ikan dalam kolam tu, aku risau Hafidh nak tangkap je.
Huhuhuh...
Dia bukan boleh percaya sangat.
Beria ia aku cakap dengan D, pegang Hafidh.

Panas woitt.. berpeluh2 aku.
Tempat ni, tak besar mana pun.
Tapi, teduh je la.
Banyak pokok.
Tapi, dah tengah hari, memang terasa panas la.
Lagi satu, banyak tangga.
Naik turun.. Lantai plak licin.
Oitt.. korang jangan pakai heel la datang.
Pakai kasut leper je ye.
Nak kejar anak pun senang.

Masa last kitorang kat taman ni, ada sorang minah arab mana entah.
Nak tangkap gambar, anak aku lari2 depan dia.
Dia tangkap anak aku, dukong terus tangkap gambar.
Terjukat aku ok.
Tak mintak izin puuuuuuunnnnnnn!!!
Geram pun ada. Tapi aku diam je.
Berdiri tepi orang tu.
Biar la muka aku masuk sekali dalam camera dorang.
Hahaha... lols...

Penat berjalan, aku dah banyak kali gak bagi hint nak balik dah.
Peluh weii.. aku tak tahan.
I need air cond.
Gedik tak???
Tapi, aku tengok laki aku ke sana ke sini bawak anak dia.
Suka la tu melayan budak2.
Aku biar kan je la.
Besday dia. Agak2 dia dah tak larat baru kitorang balik.

Masa jalan balik nak keluar dari park tu, kita akan lalu tempat pameran serangga.
Wow.. teruja ok.
Binatang tu hidup2 semua nya dalam bekas kaca.
Ada macam2. geli aku nengok nya.
Tapi, bagus tau.
Ada yang korang tak pernah jumpa leh tengok kat situ.
Anak2 aku pun teruja.
Hafidh suka la. cuma harris mungkin dah lapar or boring.
Dia asyik mintak dukong je.

besar wooo ulat gonggok ni.. geli aku. 

ni plak scopion... seram...

ok, time ni last pic kat dalam tu. aku beria da terpacak.
Bila daddy snap je, hafidh lari. STRESS.... 

Nasib baik tempat ni ber aircond ko...
Kalau tak, tak ingin aku lama2 dalam ni.
Hohoho...
Masa tengok spider, aku terus tanya laki aku.
Eh.. hati2 kang kena gigit, jadi spider man plak..
Hahaha sengal aku dah sampai.

Keluar je, korang akan lalu tempat shopping barang saguhati.
Memang dia sengaja je design laluan cenggitu tau.
Kalau aku banyak duit, banyak gak aku borang.
Nasib baik, aku kedekut hari tu.
Huhuhu cuci mata je la.
Lepas tu, daddy belanja makan ais krim.
Haus dan penat berjalan kat park tadi la tu.

Balik tu, Hafidh dah pengsan dalam kereta.
Fikir2 tempat makan. Aku teringin nak makan steamboat.
Huhuhu.. lama dah tak pekena.
Last2 kitorang decide nak g Alamanda.
Makan Johnny kat sana.

Gambar makan tak ada.
Sebab kitorang focus masa makan.
Hahah.. lapar wei..
Dari KL ke Putrajaya jauh gak tu.


Budak kecik ni, dah nak sampai putrajaya baru nak tidur.
Memang kena kanggarookan dia la jawapnya.

Special for CINTA



Happy 30th besday B.
Love you till Jannah.
Semoga panjang umur, murah rezeki.
Semoga bahagia selalu dengan isteri comel dan anak2 cute.
TQ sebab sentiasa dengan kami yang selalu memening dan memenatkan B.
You are the best husband and daddy .
LOVE U MORE...MORE...MORE...

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. bestnya taman rama2..ingatkan mahal la masuk situ macam taman burung...ok boleh masuk senarai nak bawa anak2 hujung minggu....hehhee

    ReplyDelete
  2. wowww...best jugak yer kat taman rama2..hehehe..ok jugak kan sambut besday kat sini..kalau ila pun..just kuar dinner jer lah...hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam Perkenalan.
    Thanks sudi singgah blog saya ~ drshikinzainal.blogspot.com
    Done follow you. #205.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo