kbba

Latest Posts

Nak leligoooo... nak bobooottt... nak pinpin...

By 3:58 PM , , , , , , , ,

As salam...

Aku tak tahu nak discribe macam mana ragam 2 hero sekarang ni.
Kadang2 menaikkan angin...
Kadang membuatkan aku tergelak2
Kadang membuatkan aku tersengeh...

Apa2 pun, dorang la pengarang hati dan jantung aku.

Hafidh sekarang ni, makin bijak bercakap.
Kalau kita cakap ada je jawapnya.
Kalau aku marah,  tak reti takut pun dia.
Agak2 aku dah naik hangin, aku ketuk sudip baru dia diam
Hahaha... zalim tak???



Aku ketuk meja ngn dinding je..
Tak ketuk dia pun.

Kalau aku tengah sibuk kat dapur, si adik datang terkedek kedek...
Aku mesti panggil Hafidh...

"Hafidh... amik adik bawak g depan, mummy nak masak ni... "

Hafidh pun datang pimpin tangan adik...

"Jom adik... kita g depan... "

Kalau adik mood baik, dia ikut abang dia.
Kalau adik mood tak baik, haram tak layannya abang dia tu.
Nanti abang dia bebel la sorang2.

" Miiii.. adik tak nak mi..." 

Kadang2 rasa kelakar je... ihihhi
Macam si hafidh tu dah besar sangat dah kan.
Hihihi...
Sabar je la ye.

Sekarang ni, balik je rumah, biasa la mummy dorang sibuk kejar drama.
Anak2 aku plak, mi... nak leligooo... leligoo... *frozen*
Hamboi... tak bagi chann langsung aku nak nengok tv.
Kang lepas maghrib mmy nak kedapur dah.
Huhuhu... stress gaduh nak tgk tv ngn anak.
Selalu aku menang la.. hahahah...
Sebab dia tak reti nak pasang cerita tu kan..
Kalau bapak dia layan, dapat je.

Pagi2 pun gitu, celik je mata...
D.. nak andi ye... *mandi*
Lepas mandi, pakai baju duduk depan tv.
D... nak bobot... *transfomer*

Kalau wekend plak....
Aman... ulu.... *pada zaman dahulu*
Semua ceria la dia hafal.

Hamboi.. semua dia dah hafal da.
Kalau cerita frozen tu, dah hafal step cerita ko...
Aku pun pelik, siap buat aksi lagi...
Huhuhu... teruk no penangan TV ni.

Si adik pun apa abang tengok, dia join.
Tapi kejap je la..
Pastu dia merayap2 kedepan kebelakang.
Pastu, tetiba dah tertidur depan TV.
huhuhu...

Kadang rasa nak spend time dengan dorang pun tak cukup masa.
Sibuk nak masak, basuh baju kemas dapur.
Kalau tak buat bukan macam tongkang pecah.. dah macam kapal karam tau umah aku tu.
Kemas hari2 pun sepah.
Kalau tak mengemas lagi la sepahnya.
Baju berlambak2.
Adoi...
Pening jup.

ni lagi sorang. Suruh masuk kereta terus tak mo. Nak
tunggu kat tangga. fefeling VIP la konon

perasan dugro star la ni.

Ok, dalam minggu ni Harris ada continue check up dengan Homeopathy lagi.
Pape nanti aku update. Dia tak recover sepenuhnya lagi tu.
Doakan harris ye.
T_T kecian aku tengok dia.
Kalau tidur malam sampai mengaru garu.
Aku sampai kena peluk kepit tangan dia sampai tertidur.
Puas la pujuk dan bodek jangan garu.. jangan garu...

Ok la lambat update arini.
Lenguh tangan aku edit pic new Nursing Cover.
Ok, sok aku update NC pic.
Korang jangan stress plak.
Lawo... =D

yang ikhlas menjadi bibik,

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. weekend pun kadang2 nak mengemas ke masak pun susah..bila anak2 dah pandai skang x bagi mamanya gi dapur..suruh dok main sekali dgn dia..kalau kite ke dapur dok la mengikut dari belakang...lepastu suruh cepat2 dok depan..huuh

    ReplyDelete
  2. anak bujang pun suka tengok frozen ek...comey comey...

    ReplyDelete
  3. hahaha. boboi romantik ni dah besar. hiks. :)

    ReplyDelete
  4. hensem pakai raybangg camtu hehe

    ReplyDelete
  5. kalau dah budak..mmg banyak sangat ragam..tapi ragam tu kadang sakit hati..kadang itu yg buat happy :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo