kbba

Latest Posts

Novel Review - Kalau Sudah Berkenan

By 10:56 AM ,

As salam... 

Ok, seperti yang dijanjikan...
Eceh..ceh...
Aku nak review 1 novel yang best.
Bila baca tak la rasa cerita ni klise kan.
Tapi, ada sikit klise la.
Kahwin paksa.

Kalau Sudah Berkenan
By Cempaka Rembulan

Sinopsis: 

Mengisahkan seorang lelaki yang rasa diri diabaikan oleh bapa kandung.
Lelaki yang menagih kasih seorang bapa. Tapi tak dilayan.
So, dia memberontak. Macam2 benda gila dia lakukan.

Bila dah besar, bapa dia suruh pula kahwin dengan anak orang gaji.
Sapa tak marahkan. Tapi, di sebabkan harta dia turutkan juga.

Gadis yang dia kahwin, mungkin nampak biasa2 sahaja.
Tapi, dek kerana si gadis ni bijak mengoda laki, akhirnya kencundang juga laki dia.
Sayang sampai tak sanggup berpisah.



Tapi!!
Ada tapinya. hahaha baru dramakan.
Tapi, lepas rahsia yang dia simpan selamani terbongkar...
Isteri dia jadi sangat marah..
Rahsia apa???
Haaa...

Baca la. :P 


Pendapat: 
Aku suka cara perempuan ni goda2 laki dia. Hahaha... Korang leh try cara dia goda laki sendiri nanti ye. Perangai yang bersahaja.
Tak mengajar kita melawan suami. :P
Cuma cerita ni agak meleret2. Kalau korang nak tahu, sampai beranak pinak tau. 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 8/10
Sebab aku tak berapa dapat kepuasan dalam cerita ni. Aku seakan mencari cerita yang betul2 buat aku terkesan.
  
p/s: Peminat novel, korang patut ada 1 buku cempaka rembulan ni. Tulisan dia bersahaja... =)

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. biasalah.. setiap novel pun mesti ada klise kan... happy ending tu klise gak. kalau buat sad ending, hilang terus mood nak baca... lagipun, zaman sekarnag banyak pasal kahwin paksa. orang duk cakap kahwin paksa klise, orang beli gak kan ^^, sebab setiap jalan cerita dia berbeza.

    ReplyDelete
  2. hehe..nsib baik x cerita smpai ke alam kubur..err

    ReplyDelete
  3. harap harap novel ni wat drama,,her0 nya adi putra dan heroin nya zara zya..perghh mesti menarik even ada bab bab yang klise sikit..yang jadi tan sri tu plakon usop wilcha..hahaha agak nya mcam mana la drama tu..

    ReplyDelete

  4. jalan cite novel ni boleh tahan la..but please jadikan novel ni drama..rasa mcm nak tengok novel ni di dunia realiti je..nak plak hero nya adi putra dan heroin nya zara zya mesti lagi best..pergghh mesti layan punya la..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo