kbba

Latest Posts

Overprotective

By 1:07 PM , , , , , , ,

As salam...

Sapa... sapa???
Sapa yang over ni oiiitt....
Siapa lagi kalau bukan....


2 budak yang super cute

















HAFIDH ARYAN.

Si abang ni dasyat gak perangai protective dia tu tau.
Setiap kali nak keluar, kitorang mesti guna lift.
Sampai rumah BS pun guna lift.

Bila adik dia terkedek kedek berdiri depan pintu lift,
Hafidh mesti buat aksi gini...

"Addiiiikkkk!!! sepit pintu.... "

" Addiiiikkkk sepitttt!!!.... "

Siap terjerit2 macam kena histeria.
Dah kenapa ko fidh jerit2 ni.
Migrain aku.
Kalau dalam lift tu, aku dengan family je ok la.
Tapi, kalau ada orang lain, tak ke bingit telinga orang tu.
Kalau orang lain ada, dorang sengeh je tengok anak2 aku.

Dia memang gitu tau.
Bila dalam lift tu, kekadang adik dia sengaja je bersandar kat pintu lift.
Masa tu drama la hafidh kalau dia nampak.

"Addiiikkkk... sepit... !" 

Memula aku marah gak la dia.
Bising. Dan aku tak berapa pham sangat apa dia kata.
Tapi, dah selalu baru aku sedar..
Oh. dia marah adik sandar kat pintu nanti tersepit.
Pastu aku pandang D, D sengeh sambil geleng2 kepala.
Nak gelak, nanti terlebih drama plak.
Amik je la Harris dari pintu tu.

Bagus Hafidh ni.
Tapi, ni semua dari aku gak.
Aku selalu je buat drama bila Hafidh main2 kat pintu lift.

"Hafidh.. hafidh.. tepi nanti sepit... Fuhhh.. nasib baik tak tersepit. Nanti sakit.."

Aku yang takut kan dia bila setiap kali dia main sandar kat pintu lift.
Bagus la sebenarnya.
Yang tak bagus dah kenapa nak jerit2.
Konon2 bahaya sangat la tu.
Eh. Memang bahaya pun.
Huhuhu...

Drama la hafidh ni.


Tapi, itu la hafidh, walaupun dia selalu sakat adik dia.
Ada masa dia biar je adik dia belasah dia.
Mengalah dengan adik.
Adik amik kesempatan.
Lantak kamu la ye. Janji jangan ganas2 sangat dah.

yang bahagia,
Allene



You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. hihihihi...dia risau kalau betul betul tersepit tu...

    ReplyDelete
  2. sayang adik ni...tu jd overprotective..huhu klu aku duk dlm lif tu pn mesti sengeh gak...haha :p

    p/s: wadihana steakhouse tu kt seksyen 8..deret pappa rich...bkn kt gateway :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo