kbba

Latest Posts

Tragedi oktober 2014- Busy working mom

By 10:08 AM , , , , ,

As salam...

Rasanya lepas ni, tak rajin lagi la nak update blog.
Bukan tak rajin sebab malas. Tapi sebab dateline yang terlalu padat.
Aku dah rasa nak tender surat resign je ni.
Sikit je lagi, sebelum meletop.

Tapi, kalau boleh aku tak nak jadi orang yang lari dari masalah.
Biar aku cuba settlekan semua kerja ni selagi termampu.
Aku baru pas present time schedule untuk semua 3D yang kena siap dalam masa 1bulan .
Ada lebih 10 view aku kena siapkan.
Bila aku buat schedule mmg terkeluar dari bulan oct.
Sampai ke nov.
Tapi entah la, boleh siap ke tak.

Aku manusia. memang boleh kerja lebih masa.
Tapi kena fikir suami dan anak2.
Sekarang yang balik ontime pun aku lelah nak mengurus rumah.
Lagi la kalau aku kena kerja lebih masa.
Macam mana dengan Harris yang tengah tak sihat tu.?




Buntu la
Nak terus berhenti, rasa macam manusia tak guna pula lari dari masalah.
Nak mencuba. Biar la apa jadi masa akan datang.
Agak2 aku tertekan, memang aku akan tender surat la jawapnya.
Sekarang ni pun tengah kumpul semua hasil kerja untuk interview tu.

Cuma 1 je la.
Aku tak nak buat keputusan dalam keadaan emosi.
Aku takut menyesal.
D dah banyak kali juga suruh cari kerja lain.
Aku kat sini pun dah lama.
Lagi2 sekarang ni, 3D aku sorang je kena handle.
Aku ni, tak pro lagi dalam 3D max ni.
Masih terhegeh hegeh.
So, management memang tak patut suruh aku buat semua dalam dateline yang singkat.

Korang doakan la aku.
Aku malas nak fikir sangat.
Nanti stress...
Doakan aku sihat sebulan ni. Anak2 tak meragam sampai aku kena mintak cuti.
Ni la masalahnya kalau aku sorang je yang boleh buat benda ni.
Tapi yang pelik tu, gaji tak nak plak naik kan.
Sengal unta duduk sini.

Ok la. dah terluah.
Agak2 aku stress nanti aku update lagi.
Korang tak nak dosa tak payah baca.
Tapi, kalau korang nak jadi pendengar, baca la luahan aku yang stress ni.
Mummy stresss fidyan ayiss...
Nanti tepi PC.




bye.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. setuju dengan quote yang last tu...huhu...selagi boleh sabar...kite sabar ye allene..dah xtahan sgt ..rasa nak meletup tu...xyah tunggu2 lagi..resign je..mcm tu la skang ni daku rasakan...huhuh..

    ReplyDelete
  2. betul lah tu, semua nya rasa stress je kan?
    ni aku ni haa nak masuk tiga dah thn depan triple la kebizian aku, dgn study lagi.
    tapi takpe bertabahla beb kita semua ibu power rangers.
    aku power rangers pink. ko?

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo