kbba

Latest Posts

What inside IKON connaught

By 9:08 AM , , ,

As salam...

Dah 4 tahun aku bekerja kat UCSI group ni.
Masalah kerja kat sini 1 je.
Tempat makan. 
Aduhh.... nak makan punya la susah.
Banyak kedai cina.
Kalau ada pun kat Giant taman connaught tu, ada kedai makan melayu.
Kedai akak ipar CTnuhalija tu...

Makan kat situ boleh la rasanya.
Tekak kadang2 teringin gak la makan nasi campor kan.
Tak pun bawak je bekal dari rumah hari2.
Baru boleh save bajet dan makanan pun bersih.

Kadang2 tu, tengok member kerja kat bangunan shopping complek macam best je ko...
Aku jeles wei..
Hari2 time lunch leh cuci mata.

Aku nak cuci mata apa kat sini.
Orang laki leh la cuci mata.
Negro seksi meksi ramai kat sini.
Geleng kepala aku nengok sorang2 .
Ehhh.. tertoleh jup, dia ni pakai baju ke tak??
Itu la aku.
Penyibuk tetap ada.
Wahaahahah...



NOW... taman connaught dah ada 1 tempat shopping baruuuuu...
Rabak la poket kami lepas ni.
IKON.
Tak silap aku, tempoh pembinaan dia 2tahun ++.
Aku sabar menunggu apa ada kat dalam tu.
Bila hampir2 siap, aku tengok, ala... apahell plak pub banyak ni???
Cisss... penat je excited tunggu.
Bahagian bawah, 100% club dan pub.
Memang idak la iolls jejak kan.
Kot bertudung litup masuk pub.
Kang kena pappp dengan pak negro dalam tu...
uissshh.. takut.

Bila pembinaan siap 100%, baru la tahu apa yang ada.
Ada macam2 kedai makan.
Tapi, macam biasa nak cari yang halal tu susah sikit.
Banyak kedai cina.
Dan kedai yang tak pasti ke"halal"an nya.
Kedai akak ipar CTnuhalijah gak la yang kitorang hadap.

Ada 1 kedai yang kitorang pernah pkai dalam tu.
Nama dia BOAT NOODLE
Memula tak pasti halal ke tak.
Tapi, memang ramai melayu makan kat situ.
Lepas tu, kami pun tanya orang kat kedai tu, halal ker?
Dia kata Halal kak.
Saya pun islam.
Yoyooooo je ko kan.
Kawan aku pun terus mintak Halal certificate.
Mula buat muka pelik.
Setelah kepastian tu ada, baru la kitorang order.
Conceptnya makanan Thai.
Pastu isi dalam mangkuk tu, ciput je.
Pasal tu la sorang makan sampai 10 mangkuk...
Macam2 la.

bukan aku makan sorang.. hahahah


Baru2 ni, kat IKON ada sale.
Pergghh... PODIUM sale ko...
Aku pun pergi konon2 nak tengok je...
Tengok je...
Balik seret bag plastic.
Hahaha...
Tak tahan godaan.
Aku rasa nak meroyan masuk dalam tu.
Kecian jiwa raga aku, kena tahan betul2.
Kang over belanja, hutang tersangkut.

PODIUM tu jual kasut handbag.
Design memang cantik.
Harga 2 barang 100.
Ko rasa???
Branded tau.

Dari baju, kasut handbag boxer pun ada, kemeja, bra....
Yang paling best, langsir, cadar pillow... hoiiii!!!
Semua murah2.
Aku rasa macam nak borong semua.
Huhuhuhu....
Stresss... Apakan daya.
Aku bekerja untuk bayar hutang.
Bukan buat hutang.
T___T

Korang yang dekat2 tu, meh la serah diri kat IKON.
Hahaha...
Ehh.. ada RENOMA CAFE tau...
ohoho 1st time jumpa.
Tak tahu la klu kat tempat lain ado..

OK, itu je.

true,
Allene

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. murahla sis kalau rm100 dapat 2 barang...hehehe
    kalau branded la kan

    ReplyDelete
  2. wah. ayat kerja untuk byr hutang tu rasa mcm nak nangis.
    zaman skrg kan? semua nya duit. bertabahlah wahai hati.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo