kbba

Latest Posts

Alhamdulillah... Rezeki kami

By 2:49 PM , , , , ,

As salam...

Akhirnya... aku berjaya juga daftar SSM secara online.
Bukan senang ye kawan2 kalau nak daftar secara online ni.
Banyak kali aku cuba.
Kalau korang setakat mencuba, tak bertanya memang takkan boleh.
Memula aku tanya kat pakcik google.
Ada la few blog yang buat tutorial ni.
Aku follow.
Tapi, halfway tak jadi.
Lepas tu aku give up.
OK la.. amik cuti nanti pergi SSM je la.

Dalam pada aku nekad nak ke SSM, ada pula kawan bagitahu dia br selesai register online.
Aku tanya dia kenapa masa aku isi form dia macam tak reponse.
Then, kawan tu bagi link blog yang betul2 membantu.
Meh aku share kat sini.
Korang follow dari A-Z confirm menjadi.
nah.. >>link<<



Di hari yang mulia dan indah ni, aku dah pegang title CEO.
Kahahaha... :P
Excited sangat tau.
Syukur... antara impian aku dah termakbur...
Ini semua atas sokongan korang yang beli NC dan ayam pandan dari aku.
*itu paling laris aku jual*
Semoga Allah permudahkan urusan aku.

Insya Allah... logo tengah design.
Tapi, bukan aku design. Aku offer kat laki aku pun dia tak nak.
Tahu dah bini kaki cerewet.
Itu tak kena, ini tak kena.
Nak cari nama ni pun lebih sebulan ko..
Dari Art touch.. pergi ke Art Circle... pergi ke Art line...
Hahah yang last tu tipu je.
Nama yang kami pilih...


ALine Works - 002385360-D
Kenapa ALine Works???
Sebab aku combine kan semua business yang aku buat.
Lesen under 1 nama.
Aku jual barang ibu dan anak
Makanan
Cosmetic dan last skali.
Design service.
*tapi logo sendiri upah orang :P *

Ni dah final.
Sila jangan kutuk nama company aku.
Kawan aku kata macam alien.
Aiiipppp... besar makna ALine (cara sebut A-LINE) tu tau.. bunyi ala ala ALLENE gitu.. :P
Suggestion dari suami. Dia yang suggest nama tu.
Sebab macam nama aku.
Ohh.. terharu weeekkk...

Ok la.. aku sibuk nak set up macam2 lagi ni.
Mungkin ada Link blog khas untuk business.
senang aku masukkan dalam business card.
Wah... banyak kena fikir ni.
Design sticker bagai.. huhuhu..
Korang doakan aku ye. Nak gak berjaya...
=)

Bye...
*hati bunga2 ni*







You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. tahniah alin. berjaya jugak daftar ssm yer..

    ReplyDelete
  2. tahniah.. langkah pertama dah selesai, boleh laa ke langkah kedua dan seterusnya..semoga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Tahniah. Smoga bertambah maju business.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo