kbba

Latest Posts

Nak cantik dan sihat

By 11:30 AM , ,




As salam...

Sapa nak cantik??? 
Sapa nak sihat?? 
Sapa nak cantik dan sihat??? 
Mesti la semua orang nak kan... kan... 
Sama la macam aku ni ha...
Lagi2 dah 2 kali nyawa dihujung tanduk.
Macam2 jarum dah kena cucuk kat badan.

Cantik ni, tak semestinya muka kena macam cik ta or fasha sandha.
Muka sendiri pun cantik sebenornya...
Tapi, kita kan bukan retis.. so, cantik tuk husband je la. 
Beso pahala kan..kan... 

Aku ni idok la cantik.. dan idok la tengah perasan cantik.
Cukup la kalau cantik dan sedap mata memandang.
Lagi2 yang bekerja kan.
Muka tu takkan nak pucat je.
Touch up la lipstick sikit.
Tepek compact powder sikit.
Cukup manis dah aku rasa.

Kesihatan pun penting.
Kalau kita tepek bedak 3inci kat muka sekali pun, tapi tengah tahan sakit, hilang serinya.
Tetap akan nampak rupa orang tak sihat.
Huhuhuh
I feel it.

So, now aku nekad nak sihat dan cantik.
Ingat tak entry aku diet tu? 
Aku rasa aku sakit sebab diet.
Sebab kekurangan zat.
Aku pula jenis tak amik apa2 pun supliment.
Habatussauda dah habis aku tak refill lagi.
Madu malas makan.
Makanya kurang zat la dalam badan ni. 


Bila ada member tegur, baru aku sedar.
Mungkin la. 
Aku terlalu obses nak kurus.

Lepas ni, aku kena selarikan.
Diet, cantik dan sihat.
Tambah 1 lagi plak kan. 

Tadi, aku beli supliment, vitamin c
Aku pilih yang 1000mg.


Masa sakit haritu, doctor suggest amik vitamin C untuk hilangkan virus dalam badan.
Huhuh. 
Aku pun pergi beli, kat watson jo.
Cukup la aku amik vitamin c dulu untuk bulan ni.
Untuk buang virus dan kulit gak... 
hihihiih
Lepas tu, mulakan makan madu setiap pagi. 
WAJIB allene! 

 Owh sebelum tu, nak share berat terkini aku 61kg... 
Hahah.. naik 2kg kan. ok bye!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>IKLAN<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Modern nursing cover
hurry while stock last

if interested, pm us at




 photo watermark.png

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Vit C bagus sangat untuk skin..promotes collagen growth...
    Kalau maintain pengambilan...boleh jadi awet muda sentiasa :)

    ReplyDelete
  2. huhuhu... kena continue balik vit c nie..

    ReplyDelete
  3. tak ada ambil lagi sebarang supplement skang ni..lpas bersalin Raynia makan lah shaklee kejap..lepas tu dah stop...hmm..mcm nk beli je vit c ni..heheh

    ReplyDelete
  4. saya ni berniat je nak diet bermula tak pernah hahahahaha

    ReplyDelete
  5. lya pon ada amal vit c shaklee..

    selain tu leh minum minuman tambahan cam kolagen ke..

    ReplyDelete
  6. nutrition mesti cukup utk lose weight. Make sure every meal cukup karbo protein vitamin n mineral

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo