kbba

Latest Posts

Novel Review - Cinta ada di sini

By 9:36 AM ,



As salam...
Aku lama gila kot nak baca buku ni.
Tunggu dan tunggu adalah dalam setahun setengah.
Baya umur Harris Adeel kalau tak silap.
Punya la excited nak tunggu cerita ni siap.
Penulis dah post cerita kat blog.
So, bila kita follow baca seronok la plak.
Layan aja idea gila penulis ni.
Sebab apa kata gila??
Korang baca la.... :P 



CINTA ADA DI SINI
By Sha Ibrahim



Sinopsis: 

Cerita kekeluargaan yang sangat tragis.
Edlynn Jasmin, seorang remaja yang dahagakan kasih daddy dan abang kembarnya setelah kematian ibunya.
Arwah ibunya mewasiatkan Edlynn untuk terus dekat dengan keluarga kandungnya.
Namun, kedatangan Edlynn ke rumah daddy tidak dialu alukan oleh semua orang.
Edlynn jadi marah dan memberontak.
Dan bertambah marah bila mengetahui kesah di sebalik penceraian mummy dan daddynya.
Sehingga mummynya menderita sakit dan meninggal dunia tanpa suami dan anak2 yang lain.

Kisah cinta Edlynn dan doctor Ikmal yang sangat kelakar dan mencuit hati, mesti akan membuatkan kita tersenyum sendiri.





Pendapat: 

Best!!! cerita tak clise kena kahwin paksa. Hihih... Family matter. Family first. Macam mana sweetnya hubungan mereka adik beradik. Walaupun marah, tapi dalam hati sangat menyayangi adik mereka.
Daddy yang romantik... awwwhhh... 1st time baca buku, aku suka orang tua romantik... hihihi.
Terbayang bayang agak2 bila aku dah tua romantik macam tu jugak tak???

Pendek kata, buku ni akan buat korang ternanti2 endingnya dan tersenyum sipu membaca.
Happy reading semua.... 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 9/10
Aku admire kat EJ. Serious ada ke orang macam dia yek Sha??? 
  
p/s: Sha Ibrahim suka buat cerita tahap kayangan tau.









 photo watermark.png

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. dengan cerita pasal orang tua romantik, yang best tu. hehe. seronok baca cerita pasal family ni... ^^

    ReplyDelete
  2. Edlynn sangat memerlukan seseorang di sis namun dia terluka mendengar kata kata hina dari darah daging sendiri 😭😭😭😭😭

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo