kbba

Latest Posts

Progress Homeopathy Harris

By 11:11 AM , , , , , ,

As salam...

Pagi.....................................
kasi senyum lebar sikit.

Harris dah makin pulih.
Tapi, still ada lagi la nanah keliling pergelangan tangan dia.
Parut toksah cerita la.
Kecian aku tengok dia.
Untuk parut aku guna Bio oil je sapu.

Tapi, Harris anak dengar kata.
Kalau aku kata "Jangan garu... "
Dia akan stop garu...
Pastu sambung garuk selepas beberapa minit.
Biasa la budak kan.
Aku sendiri pun kalau kena gatal2 memang kaki garu je..
Huhuhu
Tak tahan ngenyor nye.



Last week, macam biasa kami pergi bawak Harris follow up check up.
Oh lupa nak kasi tahu...
Hafidh pun dah jangkit... T_T
Now Hafidh tengah treatment homeopathy gak.
Memang tak boleh elak.
Dorang main sama2.
Pegang2.

Kalau kat rumah BS, lin dah pesan BS jangan bagi sangat budak2 sentuh Harris.
Benda ni boleh menjangkit.
Tapi, tak mudah menjangkit.
Macam lin, hari2 sentuh Harris, tapi tak kena pun.
Air bisa tu yang boleh menjangkit.
Sekarang dah banyak kering.
Tak risau sangat da.
Hafidh pula banyak kena kat kaki.
So, tak risau sangat, kalau nak bandingkan dengan kena tangan.
Tangan ni, pegang macam2 kan.

Ubat makan 10 botol. Cream sapu 4 botol ubat spray 1 botol

Jangan kecam aku.
Bukan aku nak seksa anak aku sebab aku nak elak ubat doctor.
Aku kalau boleh nak anak aku sihat.
Tak perlu risau
Tapi, aku dah bawa pergi klinik.
Macam aku cerita, tak ada hasil.
2x aku pergi. Boleh baca kat sini >>link<<
Sapa tak sakit hatikan.
Aku risau nak bawa Harris pergi hospital.
Takut nanti kena cucuk sana sini.
Baik aku cuba alternatif lain.

Sebelum mula dengan Homeopathy, aku try natural remedi dulu.
Aku sapu madu dan habatussauda kat tempat sakit dia tu.
Tak menjadi.. sebab apa??? korang boleh baca kat sini la... >>link<<
Lepas tu, aku nekad pergi Homeopathy.
Kenapa aku pilih Homeopathy?? sila jengah bebelan aku kat sini pula. >>link<<

Back to Harris progress...
Kudis2 dia semakin kering.
Syukur....
Kat perut memang dah pulih... peha betis, pun dah ok tinggal parut je.
Cuma di pergelangan tangan kat pergelangan kaki.
Huh... itu part yang mencabar.
Sebab suka sangat mengaru.

Time ni harris baru pulih... baru aku berani bawa dia pergi jalan2 luar.
Kalau tak, memang tak keluar pun kami

Bahagian yang critical bagi aku. uhhuuh 

Ubat Harris kena makan setiap 2jam.
Tapi, bila tidur.. memang skip la kan.

Hafidh pun gitu gak.
Makan setiap 2jam.
Ubat ni aku pernah rasa.
Rasa macam air bunga je.
So, anak2 memang serah diri je bila aku jerit.
"makan ubat... "
Hihihi...

Semoga parent kat luar sana, dapat sedikit info untuk anak2.
Kita dah tua ni... nak berhomeopathy pun boleh.
Tapi, selalunya tak.. bedal je ubat2 doctor tu.
Cepat baik... tanggungjawap pada keluarga nak jaga anak lagi.
Tak boleh nak sakit sangatkan...

Ok, tatatititutu...

yang ikhlas berkongsi CERITA, 
Allene
-typical mommy- 




Jom baca:

Aku tak suka kena prank gini.... 
Super kelakar... hohoho
Now i know why kids suka sangat ice cream

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. mkn homeo yg susah nya kena pantang kan! hehe.weii lawa iklan yg gerak2 tu.

    ReplyDelete
  2. alahaiii.. kesiannya.. moga cepat sembuh ye sayang

    ReplyDelete
  3. actually derang eczema ke ape lin? Mikhail pon camni tapi ade time dia la especially masa panas terik berpeluh memanga akan naik ruam and rashes pastu garu sampai merah.
    sedih aku tengok boleh cure dgn sabun dan sapu minyak herbanika tu je. yang lain tak ku bagi pon.
    moga anak ko cpt sembuh :)

    ReplyDelete
  4. ,oga cpt sembuh ye..
    kena sabar klo rawat homeopati ni..byk pntang. tp bgus sbb bebas kimia

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo