kbba

Latest Posts

Sakit itu penghapus dosa.

By 1:50 PM , , ,

As salam....

Rindu ka blog. 4 hari kot tak jengah.
Huhuh
FB pun maleh nak jengah.
IG je sempat tengok2 gambar.
FB kang panjang plak hujah2 entah pape.
Bertambah sakit plak orang sakit membacanya...

Last friday aku demam....
Teruk punya demam... T____T

Malam jumaat tu, aku dah start tak sedap badan.
Laki aku suh makan paracetamol tu.
Sebab dia memang tahu, bila aku makan 2 jam pastu dah sihat.
Huhuhu

Aku pun mengada ngada, lambat2 makan.
Makan ubat homeopathy dlu.
Sedap je ubat tu... ihihih
Last2 aku dah sungguh tak larat, sakit mencucuk tulang sendi semua la.
Aku pun makan paracetamol tu 2 bijik sekali.
Lepas makan, kepala terus tingtong.
Kesan ubat kot. Aku pun baring tidur.
Bangun pagi, badan tak fresh pun.
Still lemah. Ehhh... ubat paracetamol ni dah tak power lagi.

Aku duduk kat katil, berkira kira nak kerja or MC.
This week ada presentation untuk semua 3D yang aku buat.
Besar tanggungjawap tu.
Aku sorang je plak yang pikul.
Bila nak gosok baju, badan ni lemah je
Sekali laki aku tanya MC ker?
Terus mengangguk.
Anak nak jaga ke hantar??
Ehh.. aku dah separuh nyawa ni dia suruh jaga anak lagi?
Kejam tau husband aku.
Huhuhuh
Aku geleng.



Masuk toilet, ingat nak basah kan badan la.
Sekali baru masuk je, sejuk sampai ke tulang, memang aku cuci muka gosok gigi je la jawapnya.
=D
OTW hantar anak, aku tidur dalam kereta.
Memang dah tak larat sangat da rasanya.
Aku matikan diri je dalam kereta tu.
Anak aku tenggeng terbalik pun aku dah tak larat nak melarangnya.
Teruk beno sakit ko lin... =D
Aku sakit jarang, tapi sekali sakit memang tahap mengada ngada sungguh.
Hohohoh mengaku kan.

Lepas hantar anak rumah baby sitter, BS pun siap tegur ni kenapa mummy korang ni.
Aku senyum sambil jawap demam kak ana.. *senyum tawar*
Bila sampai depan lift, aku sandar kat dinding.
Tengah memikirkan macam mana nak drive pergi clinic kalau kepala tingtong gini.
Sekali laki aku peluk sambil pimpin masuk lift.
Ehhh.?? ingat tak sayang tadi...
Dalam hati bunga2 sakura.

Sampai kereta aku pun laju je jalan, ingat dia nak pergi kerja.
Aku pun nak bawa diri la pergi clinic.
Sekali D terus masuk tempat drive.
Ok, dia hantar g  clinic.
Suka la kan.
Sampai clinic daftar duduk tunggu dr.
Lepas jumpa doc aku kena pergi lab plak untuk amik sample darah
Takut denggi.
Sekali tunggu punya la lama.

Aku tak tahu la yang amik darah aku tu dr or pekerja lab je.
Dia tekan2 tangan aku ni cari urat tak jumpa.
Lepas kiri kanan, lepas kanan kiri.
Lepas tu dia cucuk sekali. Cabut balik jarum
Cucuk lagi sekali... cabut jarum...
Aku pelik, dia ni dah kenapa??
Lepas tu dia kata urat aku kecik sangat.
Tak dapat cari. Bila jumpa urat tu LARI.
Aku rasa macam kelakar sangat.
Nak gelak pun ye.

Lepas dah 2x cucuk tak dapat darah, dia call dr.
Dr perempuan datang, dia pun tilik2 tangan aku ni.
Ok, lebut je nampaknya doctor ni.
Sekali dia cucuk jarum kat tangan kanan aku.
Sebab kiri dah 2x kena cucuk tadi.
Dia pun sama dahhh...
Tak dapat gak sample darah darah tu.
Darah aku tak mo keluar ko..
Boleh plak. Dah kena cucuk pun tak keluar.

Sekali dr bagi 2 pilihan.
Nak amik tak tangan or nak datang semula monday.
Aku dah rasa sakit nak mati ni, dia suruh datang monday
Aku senyum, lepas tu bgth dia yang darah ni amik tuk check samada aku denggi ke tak.
Sebab aku tengah demam sekarang.
Lepas tu baru dia owhh... kena amik juga la macam tu.
Tahu pun, lain kali baca form.. uhuhuh
Kecian aku dah la sakit2 badan, lama kena telek2.
Lepas tu dah 4 kali kena cucuk.
Last sekali dia cucuk kat tangan guna butterfly jarum.
Kat tempat kita kena drip selalu tu.
Dah, akhirnya keluar gak darah tu.
Lega aku rasa. Kalau tak keluar, agaknya tangan lagi 1 plak yang kena cucuk.



So total aku kena 5 jarum cucuk.
Best rasanya.
Hhohoho...

Lepas tu aku tanya orang lab tu, pukul berapa result.
Dia kata after lunch.
Aku tengok jam baru pukul 10 lebih.
Cakap dengan D, aku nak balik dulu.
Tak larat da.
Dia kata boleh drive ke nak datang semula nanti.
Aku geleng sambil buat muka sedih.
Laki aku macam dah serba salah.
Aku ada terbaca Whatsapp dia masuk office lambat.
Dah bila bini dah gini, dia jadi serba salah la.
Aku nak jadi kuat pun memang dah tak kuat dah.
OTW jalan nak pergi parking kereta, aku tetiba nak pitam
Dah gelap dah mata aku ni, serius rasa nak tumbang je.
Sekali ada kerusi, aku terus duduk situ.
Lantak la student nak lalu lalang ke apa ke.
Janji aku dapat duduk.
Mintak D belikan air.
Mungkn aku tak breakfast lagi.
Tu yang makin teruk tu.

Lepas dah rasa ok, baru aku gerak semula.
Masuk keta, lega je rasanya.
Balik aku sambung tidur sampai pkul 2.
Bangun tengok sebelah laki aku join tidur sekali.
Hamboi kalah orang demam ni.
Ajak dia pergi clinic semula.

Sampai terus jumpa doctor.
OK, no DENGGI.
Alhamdulillah... kalau denggi kena warded.
Bila warded lama la plak aku kat spital kang...
Nonnonono... kecian hero2 nanti.

Doctor kata tekanan darah rendah.
Darah kurang.
Tekak merah...
Macam2 lagi la.
Tak ingat dah.

Tapi, yang penting hari ni aku makin sihat.
Walaupun kadang2 sakit kepala.
Kadang rasa nak pitam.
Tapi, ok la lagi dari gigil2 kan.

Ini semua hadiah untuk aku, aku terima.
Lama dah tak sakit.
Mula la fikir, aku perlukan supliment.
Kata nak jadi supermommy.
Kena la sihat selalu kan.
OK next target, kita beli supliment banyak2.
Pffftttt...

OK, bye.

Aku yang pening nak lunch apa harini,
Allene


 photo watermark.png

You Might Also Like

4 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo