kbba

Latest Posts

Aku kembali berdiet

By 5:22 PM , , ,

As salam...

Aku diet semula after demam teruk haritu.
Sebenarnya lama dah tak demam.
Lepas pada demam tu, aku rasa aku demam sebab diet.
Hahah...
Jangan percaya sangat, cakap aku.

Aku cuma rasa je.
Sebab utama mungkin tak cukup khasiat dalam badan.
Tak ada amik any vitamin.
So, dalam sebulan dah aku rehat dari diet.
Hamboiii makan tak ingat.
Pelahap tahap dewa.



Bila aku rasa semakin berat dan malas, cepat2 whatsApp member aku.
So, dia pun cerita bla...bla... bla...
Dapat la semangat sikit kat situ.
Ala.. aku bukan nak kurus sangat pun.
Aku cuma nak rasa ringan.
Nak buat kerja laju sikit.
Nak jalan laju sikit.
Tak adalah sampai aku kena seret kaki bila berjalan kan.

Nak sexy sikit tuk cik abang..
Hahaha... bagi cutting sikit la..
Tak ada la laki tengok straight je.. ahahah lalalalalal.

Hari ni, dah hari ke3 aku diet.
Aku tak follow diet kelvin zahri atau diet Atkins.
Tak mampu joyah diknon...
Tapi, aku create my own diet.
Makan tu, berpada pada.
Air, minum secukupnya.
Itu sahaja.
Simplekan.
Buat apa nak rumitkan kepala kita dengan semua rules yang manusia create kan.
Selagi laki aku tak bagi ayat sentap kata aku gemuk, aku ok je.

lagi 1, hari2 aku buat Squat exercise .
Hari pertama 50x
Hari ke 2 25x (kaki sakit sebab hari pertama buat bnyk sangat)
Hari ke 3 45x (kaki dah ok)
So, Esok aku kena buat 50x. Gogo chaiyokk....

Supplement aku amik vitamin c(macam tak ada kena mengena je)
Minum jus delima dan makan madu (2 benda ni, culas lagi.)

So, conclusion kalau korang nak diet, jangan stress kan diri dengan rules entah pape.
Amik supplement dan buat exercise. Sehari at least 10minit cukup.
Sambil tengok TV pun boleh.
Ok... good luck to me and all yang tengah diet.
Kalau korang berjaya hallo2 la aku.
Boleh jadi sumber inspirasi... =D





You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. saya hari2 nak diet tapi tak tau bila nak mula hahahaha

    ReplyDelete
  2. mia pun tengah diet juga ni...

    psstt : tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/12/pemenang-bertuah-url-blog-11.html

    ReplyDelete
  3. Good luck sis...akk nk diet tp xpnh2 berjaya..asyik ke laut je tau

    ReplyDelete
  4. fyna pun otw nak diet. nak turunkan dalam 7-8 kg je. tue pun. huhuhu.... nafsu banyak menguasai diri ini.

    ReplyDelete
  5. Fuyoooo. Squat tu banyak giler first day. I feel you sbb dulu first time i squat pon sakit gila . Untung si suami ;)))

    ReplyDelete
  6. Ros pun masih dalam proses diet. hihi..

    ReplyDelete
  7. nak diet takpe, asalkan x menyeksa diri..
    sebenarnya lya ada bca psl diet aritu, antara berat badan daging atau lemak..
    cth, berat bdn kita sekarang 60kg..tp nmpk gemuk & mgelebar..blh je kekalkan berat badan tu cuma pastikan bdan kita kemas iaitu pastikan kita berat daging..klo tgk cth perbezaan lemak 3kg & daging 3kg.. berat y sama, tp daging lembu dll kecik & kemas ke kan..klo tgk pd lemak..besar kuantitinya dr daging td. tp kna buat senanam sikit..esp tang perut.sit up pon dh OK. lya pon cuba kontrol, mkn mcm biasa, cuma dah x makan mlm..selewatnya mkn petang/

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo