kbba

Latest Posts

Hafidh Free Diapers - Nak potong ni mummy...

By 10:34 AM , , , , , , ,

As salam...

Hafidh kencing kat car seat semalam...
Huaaa....
Speechless aku tengok perangai dia.

Dia dah boleh tahan kencing sekarang.
So, bila dalam kereta OTW pergi rumah BS, memang aku dah tak pakaikan pampers lagi.
Kalau nak pakaikan pun dia tak kan nak.
So, tak pe la. Agak2 dia nak kencing psyco dia benda lain.
Sambil tu, leh ajar dia tahan kencing sampai jumpa toilet.

Nak dijadikan kes, dia amik car adik dia.
Padahal aku dah beli sorang 1 dah car tu.
Tapi, car Hafidh tertinggal kat rumah.
Adik dia punya car pula dalam kereta.
Dah berebut la jadinya.

Nasib hafidh pakai car seat yg jenis boleh basuh dalam mesin =D 


Bila dah bergaduh, aku pun apa lagi, dari kucing jadi rimau la..
Pastu Hafidh nangis, sebab kena bagi adik car.
Masa tu la dia terkencing.
Tapi, dia tak bgth pun.
Senyap je sampai kat rumah BS
Bila nak keluarkan dia dari car seat je, tengok dah luncun.
Menangis aku... huhu habis la kereta.
Perasan anak dah pandai sangat kan.

Pasrah.



Jadikan pengalaman indah je la.
Pasni, kena cuci kereta.
Luar dalam kena sabun.
Hhuhuuh...

Pakai seluar sendiri

Anak ni, bila sampai 1 fasa, dia sendiri nak pakai seluar or baju sendiri.
Tak kesah la terbalik ke, tersalah masuk ke, janji dia pakai.
Hafidh cmtu gak la.
Lepas keluar toilet, dia pakai seluar sendiri.

Ada 1 day tu, lepas keluar toilet dia tak nak pakai seluar tau.
So, aku ugut dia.
"Hafidh... pakai seluar sekarang, kalau tak mummy potong nanti.."
Hafidh gelak2..pastu dia pakai.

Keluar toilet lagi, dia tak nak pakai seluar sambil buat apa nth dengan anu dia.
Aku tanya, hafidh, buat apa tu??
"Nak potong mummy... "

Huaaa....
Dia kenakan aku.

"Ok, nak potong yek?? meh sini mummy potong..."
"Eh.. tak nak tak nak... "
Sambil gelak2 dan pakai seluar.

Tengok, baru 3 tahun...
TIGA dah pandai tau kena kan aku.
Ishh.. macam2 hal.

Itu la part paling aku tak leh lupa.

Terkencing di OLDTOWN

Adik yang meramalkan abang bakal kencing kejap lagi.
Kat pintu belakang tu la hafidh kencing. 

Ni, paling aku geram dan paling tinggi aku sabar.
Sampai je, oldtown aku tnya Hafidh nak kencing tak? tu ada toilet.
"Tak nak mummy nak makan..."

Ok makan dulu.
Siap makan tny lagi...

"Tak nak mummy..."

Sekali tu, tengah borak2 dengan D, dia pun jalan2
Berdiri statik kat tepi pintu oldtown.
Pastu... mengalirkan air kencing.

Arrggghhhh......

Mencerlung mata aku pandang dia.
Ingat nak lepuk je.
Tapi, sabar Allene..sabar...
Angkat bawak g toilet, pastu suruh D amikkan baju dia.
Masuk toilet aku kemas kan dia.
Nak pukul tak sampai hati.

Settle kemas Hafidh aku g cashier bayar.
Sambil tu, cakap dengan akak tu, Sorry kak anak saya terkencing kat situ.
Tak pe, nanti saya lap.
"Dia tak pakai pampers ker? ke pampers penuh.?"
Eh tak, dia dah free diapers. Lupa la tu.
Oh ok tak pe.

Agaknya dalam hati sapa tahu..
Malu dah mummy nak.
Tak pe, it so kay.
Pasni, sampai terus masuk TOILET.
No excuses.
Huh!






You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. Hee..baru2 free dryper g2 la..mcm nayli kalu die nk terkencing kecoh ckp nk g toilet ..hee..ibunye plak pakse soh tahan jap..

    ReplyDelete
  2. mmg mencabar time mcm ni...tp sy rsa kalo awal2 ni bila keluar bjln mmg ptt pakaikan pampers..sb dia masih xleh nak control bila kat lua.. slow2 lah lpas ajar.. tp anak sy bru 1y9m.. blm msa lg hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe.. comelnye kak.. si adik pon dah pandai ajak gaduh.. tp bagus jugak mengalah jugak si abang nye,.. anak sy baru setahun, x berani nak free diapers lagi.. tp dia suka bukak seluar sendiri and bukak pampers.. geram betul

    ReplyDelete
  4. hihi..biasalah mula2 tu mmg terbabas jugak..

    ReplyDelete
  5. Bes pengalaman free diapers hafidh..u are my inspiration....fuh...gigil ni nk mula..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo