kbba

Latest Posts

3rd Birthday Bash Hafidh Aryan

By 11:08 AM , , , , , ,

As salam...

Finally.. aku update gak entry Birthday party Hafidh Aryan ni.
Malas tau nak update.
Sebabnya nak kena edit gambar.
Susun gambar.
Fuhhh... Kena rajin buat ni.
Hihihi..

Ambil kesempatan guna 2 pc.
Nampak macam busy sangat la kan.
Hhuhu.

Kita mulakan dari Birthday Theme la ye.
Theme ni, tak la beria ia aku search.
Benda ni datang spontan je.
Sebabnya aku nak sekalikan dengan Doa selamat dan majlis akikah.
Harus la tema yang bersopan sikit kan.
Memula kitorang nak amik tema kambing...
Bahahah.. serious kelakar.
Tapi, kambing yang comel la..
Sheep.
Shaun the sheep.

ini la contoh tema sheep tu. 
Tapi, macam tak suka sebab nanti rupa kek tak comel.
Huhuh...

Bincang dan bincang.. tetiba aku nak buat tema soccer.
Simple.
Budak2 pun memang suka bola.
Kan...

Maka, terjadi la soccer theme untuk 3rd birthday bash ini.

Design by untie Qist juga. Senang kan

Aku, bab2 deko ni, dah ada orang kepercayaan.
Senang, order je.
Kitorang diskus majlis apa yang sesuai.
Lepas tu, main sent2 gambar contoh.
SETUJU???
Ok, Qistina pun buat design.
Proses tak lama pun.
Bila aku ok, then dia pun proceed printing.

Kalau dengan customer lain, dia pos je.
Tapi, kitorang sempat la nak COD.
Leh menjemah sekali.
Siap borak pasal business.
Hahah.


Simple deco. Order dari BFF Qist ali
So far dah 3 kali aku order dengan dia.
Memang ikut cita rasa aku la.
Aku pun tak payah busy sangat nak fikir benda2 remeh macam ni kan.
Tapi, dapat hasil BOOMMM... !!!
Senang kan.

Bila dah gantung, gini la rupanya. 
Pasang sendiri je. Tak susah mana pun.
Tapi, aku amik jalan mudah.
Tak payah nak kain putih kat belakang.
Tampal terus je.
Guna double tape, yang ni, beli sendiri la ye.
Alas meja je aku punya.
Shawl aku beli pendek sangat.
Aku tak pakai, buat alas meja.
Heheh bijak kan. Jimat pun ye.
Tak kuasa nak beli alas baru.

Uniform. Beli kat uptown je. Malam sebelum majlis. Senang kan. 
 Bebudak ni, aku tak sempat nak order baju siap nama2 dorang.
Jimat duit ye anak2.
Almaklum la.. dah beli kambing tunggangan si Harris Adeel.
So, apa yang ada dan terlintas je la mummy beli.
=D
Kalau last year, dapat sponsor tahun ni tak mo la kena sponsor lagi
Segan tau mmy dengan untie kiutkids tu.
Hihihi...

Kek plak.
Kek pun last minit.
HIhihi... nak order, tapi tak ada sapa nak amik.
D mesti busy.
Dengan delivery ayam pandan lagi.
Last2  mummy mintak tolong dengan pakngah g beli.
Tapi, make sure thema bola ye.
So, ini la hasilnya.
Kena plak kan.
ihhi
tak payah tempah. Beli siap je


So far, aku puas hati dengan semua kerja last minit ni.
Rushing tapi menjadi.
Boleh la ye Hafidh Aryan.
Next year turn adik punya birthday plak.

Ok, later kita sambung daaaa~~~



You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. amboi.. hijau temanya.. dah lama tak befday party camni.. akikah bebudak pun tak buat lg..

    ReplyDelete
  2. sayang pulak nak makan kek tu..hihi
    balas kunjungan kat sini =)

    ReplyDelete
  3. meriah juga majlis nyer. Happy belated birthday to Hafidh Aryan
    terima kasih sudi singgah blog saya... singgah dari nuffnang :D

    ReplyDelete
  4. Terbaik la mama allene ni...cantik deko haaaaaaaaaaaaa....nak tempah dengan u boleh hehehhehe

    ReplyDelete
  5. Lame weh tk komen blog kwn2..bes theme hafidh...semoga jadi ank soleh

    ReplyDelete
  6. Hehehe.. kalau segan kena sponsor baju, boleh aje barter trade ngan ayam pandan frozen hihihihihi :D

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo