kbba

Latest Posts

Ikat anak dalam kereta

By 10:00 AM , , , , , ,

As salam...

Bila korang baca tajuk nampak macam kejam sangat je kan.
Tapi, itula hakikatnya.
Aku ikat anak2 kat kerusi dalam kereta.

Kalau dulu, aku memang tak pernah langsung nak ikat dorang kat car seat.
Tapi, bila lama2 sekarang ni, dorang ni makin melasak.
Aduhh.. tak larat rasanya nak marah.
Sampai aku plak stress sebab asyik nak marah.

Then, aku decide kena ikat dorang.
So, plan pertama kena beli go go pillow utk entertain dorang bila kena ikat.



Memula tu, dorang ok je.
Lama2 dah mula buat perangai.
Especially bila travel jauh2 macam CNY hari tu.
Kemain dorang stress dalam kereta tu.
Aku plak kecian.
Kadang tidur sampai terlentok kepala.
Aduh.. kecian.
Tapi, nak buat macam mana kan.
Terpaksa la anak2... uhuhhu

kecian harris. tp dia tak nak duduk kat kerusi sendiri. Mengamuk nak duduk kerusi abg.

Harris memang drama sangat bila kena ikat.
Drama paling tragis, bila dia mengamuk campak ipad aku ke jalan tar.
Dan berderai la screen ipad aku.
Dari mersing sampai ke muar aku nangis. uhhuhu
Ngan D pun aku merajuk.
Emo sangat mmy korang tau tak.

Ok la.. emo balik bila tercerita pasal IPAD aku huhuhu



You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. nad punya Harith baru je recently campak my phone ke tangga....retak seribu segalanya

    ReplyDelete
  2. Wah..cemana boleh baling ke jalan tar tu??buka cermin ke??

    ReplyDelete
  3. haha baca komen tadi ingat ikat main-main..ikat sungguh nih.. aduhduhduh..hero2 ni mmg byk akal..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo