kbba

Latest Posts

Rahsia khasiat daun sirih dan wanita

By 9:30 AM , , ,

As salam...



Nak share 1 rahsia ni.
Mungkin dah ramai wanita yang tahu.
Tapi, ada juga yang tak tahu lagi pasal rahsia ni.

Rahsia kesihatan dan khasiat daun sirih ni, banyak untuk wanita.
Antaranya menghilangkan keputihan, hilangkan bau badan.

Tak payah nak beli faminine wash bagai...
Korang rebus je daun sirih ni, haa... pastu masukkan dalam botol.
Mudahkan.
Pakai bila perlu.



Aku memang jenis tak suka pakai feminine wash.
Dulu, ada sorang doctor ni pernah kata, jangan pakai selalu.
Takut kulit jadi sensitif.
So, aku memang standby je la.
Kalau gatal2 baru guna pencuci tu.

Tapi, sebaiknya guna air daun sireh ni.
Memang DEABAKKK...
Wangian dia je dah buat kita rasa fresh..
Segar je lepas kena cuci.

Makcik aku dari dulu, kalau balik melaka, memang kerja dia amik daun sirih ni.
Sekarang ni, anak buah dia plak ngikut.
Aku la tu.
Hihihih.

Satu lagi, kalau korang nak tahu, daun sirih ni boleh tegang kan payudara juga.
Ni aku baru tahu.
Cara dia senang je.
Korang layurkan daun kat atas api, kemudian letak di atas payudara tu.
Rajin2 la buat ye.
Duit pun jimat, tak payah nak beli macam2 product.

Ok bye tu je. :P



You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. Waaahhh, baru tahu jugak yang tips paling bawah tu... :D
    shad singgah sini smbil follow.. :D

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo