kbba

Latest Posts

Budak ni tak boleh bekerja di Office

By 10:47 AM , , , ,

As salam...

Huaaa....
*mengeliat*
Lama sangat dah tido ni, hari ni kena bangun gak.
Kerja pun macam dah slow sikit.
Meh update laju2...
Hihihih...

budak ni, esok dah besar kena duduk site.... tak leh duduk opis




Last 2 week, my turn kerja hari Sabtu.
Pergghh... malas gila nak g kerja.
Dah la pas balik kerja kena balik Muo.
Huhuh...
Before pergi kerja, baju semua dah siap kemas.
Balik, tinggal D angkot semua dan zasss... ke Muo la kita.

Disebabkan aku mintak tolong D basuh baju, maka, seorang anak kena la aku bawak pergi opis.
Aku nak bawak Hafidh.
Yelah.. dah besar budak tu. Senang nak control.
On kan je PC pastu pasang upin ipin.
Aku leh sambung kerja dengan bahagia.

TAPI!!

Bukan!!!
Harris yang aku kena bawak.
Hamboi sangat hero aku sorang tu.
Tak reti diam.
Paling aku sakit hati, tengah buat kerja dia boleh tutup main suis???
Pergghhh..
Nasib aku sorang.
Kalau ada orang lain buat kerja tak ke naya??


aksi mencabar... cmner nak buat kerja gaya gini... 

Pastu on off pc.
CPU opis ni kat lantai je.
Lagi sonok dia tekan button tu.
Huuuaaa...
Tak diam aku, asyik marah dia je.
Jenuh aku kejar dia sana sini.
Tu pun nasib baik, dalam bilik ni, aku sorang.
Kalau jenis opis open work station??
Lagi haru...

Dah puas main, nak tido mengamuk.
Last2 aku peluk dia, terus tido.
Dah kenapa nak berpeluk plakkan...
Dah la aku nak buat kerja ni.
Penyudahnya, aku call D.

AMIK LAH KAMI SEKARANG!!! 

Huhuh memang tak jadi kerja la.

Yang kelakar, masa memula sampai, aku tak dukong dia.
Dia naik tangga sambil aku pimpin tangan dia..
Pastu, setiap 1 step dia mengira...
1...2...3...
Sampai je level opis aku...
Untie clener tu, kata haaa... saya dah tahu.. mesti ini budak tengah kira..
Bahahah....
Lawak untie tu... =D





You Might Also Like

16 leave a massage here...

  1. hehehhee... jenuh juga nak melayan.. dengan nak wat keje kita sekali.... sian mommy, Harris p kacau ye... eh, anak2 akak panggil akak apa? ibu ke umi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy... anak2 panggil mommy... hihihi.. kadang2.. jadi ami...

      Delete
  2. PG datang dari segmen Emas Putih, Follow Sini Ya :)
    iPhone 5S GA. Jemput Join Sekali ;D

    ReplyDelete
  3. haha...terus x jadi kerja kan....daku belum berpengalaman bawak anak gi opis lg...kalau kena la...xtau la nk ckp cmne..bole tukar biru hijau mak nye ni nanti...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... try la aeen.. tp tgk anak2 aeen macam ok je.. anak lin yg lasak.

      Delete
  4. saya bekerja di rumah ..hahhaa memang haru biru. tp best sebab diaorg depan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. soon, lin pun nak bekerja dari rumah... uhuhuh

      Delete
  5. hehe sabor jela ye kak...salam berkenalan..jemputla blogwalking blog akma

    ReplyDelete
  6. CN follow sini #347 dari segmen http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/giveaway-cash-rm500.html

    ReplyDelete
  7. alahaiii boleh bayang macam mana u mengejar si harris.. huhu tak pe la. asalkan anak kita aktif, sel-sel sedang berhubung, ye tak. heheh Kalau dia diam je, lagi risau kan..

    ReplyDelete
  8. dapat bayangkan mcm mana ributnya kat dalam bilik tu berperang dgn anak ... heheheee

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo