kbba

Latest Posts

Maharaja Steamboat : Breakfast, Lunch dan Dinner

By 10:00 AM , , , ,

As salam...

Hi korang nak cerita pasal makan makan ni.
BUFFET STEAMBOAT..

Pernah dengar tak Maharaja Steamboat kat Selayang?
Ha.. sapa tak tahu, meh aku nak share apa yang menarik tertarik yang ada kat sana.



LOGO


Nampak logo kat atas tu? haa... itu la MAHARAJA STEAMBOAT
Lokasi dia berhampiran dengan stadium Selayang.
Dekat sangat dah.

location

Yang ada khemah biru tu la kedainya.

Apa yang menarik kat sini adalah ianya buffet.
Jarang kita nak dapat buffet untuk breakfast, lunch kan.
Dinner dah selalu. Tapi, kat sini itulah conceptnya.

Yang bestnya adalah steamboat.
Weeee.... makan sampai kenyang la korang.

menu 1
menu dan harga, boleh tengok di sini ye.

Ok, pada yang tertanya harga berapa???
Nah tengok gambar menu yang aku bagitu.
Terang dan jelas.
Untuk pagi, tengahari dan malam.
Murah kan... haa... berbaloi tak?
Lu fikir la sendiri.



Pagi, ada macam2 menu gak tau.
Ada nasi lemak bungkus, lempeng cicah kuah kari atau asam pedas, roti.
Ramai kawan2 kata, roti dia marveles... aku pun suka...
Tapi, bagi aku lagi marveles adalah.....
LEMPENG dan ASAM PEDAS.
Gila sedap.
Sampai laki aku kata sedap la..
Laki aku jenis susah puji makan yek. Bila dia kata sedap
Maka, sedap betul la tu.
Paling dasyat anak aku Hafidh dia boleh makan ikan asam pedas tu, gitu je.
Tanpa lempeng atau apa2 yang lain.
Selamba dia amik sekor, makan.
Errkkk... dasyat tak?

Ikan tu selamat berenang dalam perut anak aku

roti bakar menjadi pojaan pengunjung

nasi lemak pun ada

Eh.. banyak lagi tuk breakfast sebenarnya..
Cuma tak larat nak upload gambar.
Untuk Harris, aku bagi dia honey star. Koko crunch pun ada.
Yang best, ada candy buffet kat situ.
Kalau mak apak nak makan dengan aman, korang sogok la anak ngn candy.
Hohhoho.. tapi agak2 la yek... kang hilang gigi anak makan bnyk sweet ni.

suka la dapat honey star mommy 

umpan. Bijak tau pak din!

Lunch pula apa yang ada yek.
Ada nasi kuning ko...


wiot..woit... asam pedas marveles

Nasi kuning untuk lunch


Eh.. sup marveles pun ada... macam2 isi korang leh mintak.
Rasa aku suka.
PEKAT.
Kalau nak pedas, cili pun dah dorang sediakan.

Ruang sup marveles tu. tengok..tengok.. macam2 ada tau

geram je aku ngn sup ni 

Tengok je periuk gergasi itu.
Sah la permintaan sup ni, sangat dasyat kan.
Rugi korang tak try.

Paling best kat sini adalah...
STEAMBOAT... lalala.. saja cerita lambat.



Pelbagai bahan untuk steamboat dan grill 

cuci mata sikit

jangan rebut2.. banyak ni 

kuah muah amik kat sini ye 

faveret ihihih 

Antara yang ada...
Antara ye.. maknanya... banyak lagi... macam ketam... yang macam buluh tu..
Macam2 lagi la...

Korang leh buat steamboat atau grill.
Sup ada tomyam dan ayam.
Anak aku hirup sup ayam je.
Hamboi... bertambah2. Habis baju bila dia hirup guna mangkuk.
Korang kalau ada anak, standby bawak baju extra ye.

seronok kengkawan aku menggrill. 
yang ni, sup dan tomyam plak
layan anak bujang makan, sampai bukak baju. ko mampu? ihhiih 

Over all, sapa yang suka makan, memang best la makan sini.
Cuma masa kitorang pergi time panas, makan plak benda panas
Sambil makan, sambil bersauna kekdahnya.
Kalau korang yang ada anak kecil macam aku, pilih waktu yang sesuai ikut keselesaan.
Actually, kalau makan dalam kedai pun ok.
Sejuk sikit kot.

Suasana interior yang sejuk 
Dalam more selesa la kan.
Tak panas sangat.
Jauh dari periuk panas tu.
Meja pun stabil. Meja plastik agak bahaya.
Sebab ada benda panas kan, kang anak aku langgar habis kena ganti.
Huhuhuh...
Baby chair kena tambah lagi. Cian mak pak nak makan sambil dukong anak.
Tempat grill pun kena tambah, sebab meja kitorang lama tunggu nak meng"grill"
Nasib baik dapat, walaupun lambat.
Huhuhu

selfie sebelum makan
masing2 menikmati 
Gini la kami...
Walaupun panas tapi meriah.
Kalau ada fan pun dah ok dah.

Inilah Pak Din. Nak diskaun cari dia... hahaha
Larrriiiiikkk..!!! 

Ok for more info, korang leh terjah FB dan Instagram MAHARAJA STEAMBOAT.



Atau.. Pergi je terus kat sini.

maharaja steamboat
no 6 ground floor jalan 2/10 bandar baru selayang
03-61386664




You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. amboi tang sup tu...perghhhh sedapnye....nsb la jauh...huhuuhuh

    anyway jom join giveaway saya :- http://eirza.blogspot.com/2015/03/mini-giveaway-by-erza.html

    ReplyDelete
  2. OH.. MCM BEST JE GI MAHARAJA STEAMBOAT

    ReplyDelete
  3. pergh! blog berwajah baru.. cun.. hehe.roti bakar tu tolong lahhhh..

    ReplyDelete
  4. Nina paling suka kuah TomYam dia..... Mabeles!

    ReplyDelete
  5. fuh sedap tu ...terutama part roti tu...hehehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo