kbba

Latest Posts

Mak pun nak berblogging juga ker? - Gathering GBSB

By 12:44 PM , , , , , , , ,

As salam...

Selamat pagi Isnin semua.
Gigih aku compile semua gambar dari HP dan rakan lain
Nak abadi kan dalam blog typical mommy ni.
Memang typical sangat la story morry dia kan.
Meh baca meh...

OK.
Perlu ker mak2 zaman sekarang ni berblogging yek?
Pada aku perlu.
Sebab setiap apa yang berlaku, xde ulangan.
Lagi2 detik2 kita membesarkan anak dan pengalaman baru.
Abadi dalam blog dan in future anak2 baca...
Ohh... memang aku "BAIK" sangat dulu... patut mummy macam singa....

Haaa... itu la harapan aku.
Semoga anak2 dapat kenal perangai asli dorang
Dan cerita indah mereka sedari kecil gitu.
Tapi, up to u la kan...
Mungkin ini caranya ALLENE berkongsi cerita..
Lain orang, lain caranya.

Sejak berblogging, aku suka mendekatkan diri dengan group blogger.
Especially yang mak2 versi ni la.
Dorang suka story perkembangan anak2.
Dan kalau ada masalah, tak tahu nak mengadu kat mana2, leh tanya soklan kat dorang.
Blogger ni, rajin mengkaji dan membaca.
Insyaallah ilmu tu ada untuk dikongsi bersama.
Itu yang aku suka.

Dalam banyak2 group, aku suka group ni.
GOJES BLOGGER SUPERMOM AND BABY

GBSB

Seriously aku baru je dalam group tu.
Pengasas dia tak pasti siapa.
Tapi, admin dia aku kenal la siapakan.
Kang tak kenal, kena tendang plak aku.
Hohoho...



Ni kali kedua aku join gethering GBSB
Dulu masa besday party anak GBSB
Now sesaja gethering plak.

Kalau nak senaraikan ahli dia, aku tak mampu la kan..
Tapi, untuk yang join haritu, meh aku share muka2 dorang.
Hhihihi

dari kiri _ yati - allene - ciknaa - kak amy - aeen - myzatul - leenda - anis - rara - kayrul - acik anis - mimi

ni konon konon free style :P 


Muka close up sikit.

selfie tangan aku tak cukup panjang, maka muka ni je dapat masuk. 

Ini la muka mak2 yang rajin berblogging.
Ada juga yang kejap on off.
Almaklum la.. anak2 kecik, masa yang ada terhad sikit.

Aktiviti yang kami buat adalah makan.
Itu sahaja.
Bahahah...
Jangan tukar nama group mak2 gemuk yek korang..
Huhuhu.. nangis aku.
Rara ngn Kayrul dah kurus.
Aku entah bila..
Kan ciknaa... huaaaa~~~

makanan yang ada. meriah tau

seronok budak2 makan

dari acik anis. nnt free aku review ye

povlovarara.... ermm... nnt aku cite sedap ke tak

busy sangat kan kitorang ni 

sebakul rara bawak.. hahaha 

taklimat keselamatan dari sape entah... haaha lols

chocolate 

Kalau bab makanan ni, korang tok sah risau la..
Gojes memang pandai2 masak semuanya.
Datang confirm perut kenyang.

Aku cuma bawak popia otak2 dan air soya and laici je.
Hahaha
Tu je sempat wei...
Popia kena goreng panas2 baru sedap.
Kalau sejuk kureng sikit.
TQ juga sapa yang beli popia tu.

Anak2 bertaburan bermain.
Sambil menjemah, mata tu melilau gak la tengok anak kan.
Main buble la.. moto la...
Lari sana sini...
Owhhh... sakan korang kan...

harris tengah ngorat anak acik anis. bahahaha dia tak layan la harris...
ehh.. bukan harris dah ada awek ker??? urrmmmpp mak mertua marah nnt. 

Selesai sesi menjemah, kitorang bukak sesi lambakan barang dagangan.
Wah gitu.
So, rara jual tudung.
Aku jual hijab pins by mommylin.
Popia otak2.
Kak amy edar order makaroni cheese, lasagna
Acik anis edar order cheese tart dia.
Haaa... banyakkan.
Tapi, seronok.
Sambil bergether.. sambil menyoping gitu.

Selesai... nak balik, ada plak orang promote horlick choclate.
Aduhh... macam tau je kami ni blogger.
Free review la nampaknya.
Hohoho...

Haaa... tengok segala mak nenek dia bagi untuk tangkap gambar. 
Last sekali sesi bergambar.
Mak2 macam kat atas tadi tu.
Apak2 pun ada...


harris sipenyebok 

Sesi bergambar bapak2 plak. 

Ok korang aku enjoy sangat hari tu.
Thanks for invite me menjadi sebahagian group GBSB
Semoga berkekalan.
Mana yang terasa hati ada yang tak puas hati, tegur la ye.
Aku manusia biasa.
Kadang tak sedar buat salah.

As salam...


You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. waaa...
    syioknyaaaa
    nnti dh jdi mak mak boleh la join..hehe

    ReplyDelete
  2. ramai dah up entry ni..daku je belum lg..kat fon 1 gambar pun xde..x sempat oi nak pegang fon..dengan anak yg dok la berkepit je...adoiii..

    ReplyDelete
  3. bestnyeee..tak dpt join kali ni..sobsss

    ReplyDelete
  4. Keep up blogging. Saya pun emak gak. Kpd 5 org anak.. Zmn skrg mmg perlu berblogging... Rugi ho kalo tak berblogging... ^__^

    ReplyDelete
  5. amboi menantu ngorat sapa tu...??
    nanti tunggu mama join group ni..
    boleh ker? huhu

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo